De wereld een uur zonder licht: goed voor klimaat

Op zaterdag 27 maart 2010 gaat over de hele wereld het licht één uur uit. Vanaf 20.30 uur is het overal donker. De gemeente Arnhem roept ook alle Arnhemmers op om deze actie van het Wereld Natuur Fonds te ondersteunen en het licht een uur uit te doen. In de stad zal de Eusebiuskerk voor één uur in het donker staan.

Om klimaatverandering af te remmen is het noodzakelijk om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, terug te dringen. Besparen op energie levert een grote bijdrage daaraan. Daarom heeft het Wereld Natuur Fonds de aktie “Earth Hour” in het leven geroepen.

Earth Hour is in 2007 voor het eerst door het WNF georganiseerd in Australië. Daar deden toen ruim 2 miljoen mensen mee. In 2008 verspreidde de actie zich als een inktvlek over de aardbol en vorig jaar werd het een wereldwijd fenomeen: bijna een miljard mensen in 88 landen deden mee. Het licht ging uit bij wereldberoemde gebouwen en plaatsen zoals het Opera House in Sydney, de piramides van Gizeh, de Strip in Las Vegas, de Sint Pieter in Rome en de Golden Gate brug in San Francisco.

Ook Nederland deed in 2009 voor het eerst op grote schaal mee en doofde een half miljoen lampen, waaronder die van de Euromast in Rotterdam en de Magere Brug in Amsterdam. In Arnhem werden dat jaar de lampen van de John Frostbrug en de Eusebiuskerk gedoofd. Dit jaar staat alleen de Eusebiuskerk van 20.30 – 21.30 in het donker.

Doe jij ook mee aan Earth Hour?

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De wereld een uur zonder licht: goed voor klimaat"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*