CASA presenteert avond over het ontwerp voor het Kenniscluster

Michiel Riedijk, partner bij Neutelings Riedijk Architecten, presenteert op dinsdag 6 april het voorlopig ontwerp voor De Kennisberg.

Het internationaal vermaarde bureau Neutelings Riedijk Architecten heeft in 2009 het winnende ontwerpconcept gemaakt voor het Arnhemse Kenniscluster.

Dit gebouw, met de bijnaam ‘De Kennisberg’, zal de Openbare Bibliotheek, het Gelders Archief, het Historisch Museum, de Volksuniversiteit, Het Domein en de creatieve opleidingen van het Rijn IJssel College onderdak bieden.

De Kennisberg wordt daarmee hét centrum voor informatie, leren en reflectie.

Daarnaast zal Riedijk, in aansluiting op het CASA-jaarthema ‘De Zeepbel Voorbij’, ingaan op het ambacht van de architect. Een gedegen ontwerpkennis is noodzakelijk voor de kwaliteit die we van een architect mogen verwachten. Daar waar veel architecten zich eerder profileren als wetenschappers, filosofen of kunstenaars, pleit Neutelings Riedijk Architecten voor een terugkeer naar klassieke architectonische waarden van kennis, kunde en evocatieve kracht.

Wanneer? dinsdag 6 april, aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Waar? Showroom Arnhem, Kleine Oord (naast stadsatelier op nr. 179)
Entree? 5 euro. Leden van de CASA-sociëteit, vrienden van CASA en studenten krijgen gratis entree.

CASA is het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem en is eind 2003 ontstaan vanuit de wens om een levendig debat te organiseren tussen alle partijen die betrokken zijn bij de ruimtelijke ontwikkeling van Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "CASA presenteert avond over het ontwerp voor het Kenniscluster"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*