Bijzondere Arnhemse talenten presenteren zich in Milaan

{

Creatieve en ondernemende talenten uit Arnhem laten zich van hun beste kant zien tijdens de toonaangevende Salone Internazionale del Mobile in Milaan van 14 tot en met 18 april 2010. Voor deze gelegenheid presenteren onderwijs (ArtEZ hogeschool voor de kunsten), het bedrijfsleven (Weltevree) en retail (Coming Soon) creatief ondernemerschap onder de titel ‘Made in Arnhem’, daarbij actief ondersteund door de overheid (gemeente Arnhem).

Een oude verlaten fabriekshal in het gebied Ventura Lambrata in Milaan is het tijdelijke verblijf voor een uniek, erkenbaar en fris Nederlands landschap. Geen presentatie van concepten, prototypes, designers of losse producten: Made in Arnhem presenteert een aan de realiteit spiegelende weergave van de creatieve productielijn. Manshoge grashalmen in een bijna museale opstelling (naar een ontwerp van Floris Schoonderbeek) vormen de spannende en intieme omgeving waarin de producten van derdejaarsstudenten Product Design met de Collectie Arnhem Product by ArtEZ en van het Label Weltevree, met o.a. werk van Dick van Hoff, zich laten bespieden.

Ontdekkingstocht
De bezoeker beweegt zich door een landschap waar de maten zich wonderlijk verhouden en een spanningsveld oproepen met de gepresenteerde objecten onderling. De bezoeker keert weer terug naar de bijzondere realiteit van alledag via de laatste schakel: de Coming Soonpop-up-store, waar producten worden verkocht van designers die in Arnhem werken of die in Arnhem zijn opgeleid. ‘Made in Arnhem’: een ontdekkingstochtin de ‘mind’ van de designer maar ook in de realisatie van het idee.

Arnhem bruist van het artistiek talent, denk aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten met een gereputeerde mode- en designafdeling, het actieve OntwerpPlatform Arnhem, Introdans en natuurlijk de Arnhem Mode Biënnale. De stad zet zichzelf meer en meer op de kaart als stad met een gunstig vestigingsklimaat voor ontwerpers en kunstenaars, nationaal en internationaal. Deze bundeling is daarvan een samenwerkingsvoorbeeld in optima forma.

Made in Arnhem’ belicht de productielijn waar het idee vorm krijgt en zich doorontwikkelt tot een verkoopbaar product. Alle onderdelen zijn van groot belang en alle partijen binnen deze samenwerking dragen hieraan bij. ArtEZ met de Collectie Arnhem Product als creatieve kweekvijver, Weltevree als ontwerper en als ontwikkelend producent, Coming Soon als concept store en de stad Arnhem als drager van dit ondernemende landschap.

Made in Arnhem is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem, de provincie Gelderland, Industriepark Kleefse Waard, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en Weltevree.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Bijzondere Arnhemse talenten presenteren zich in Milaan"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*