Arnhemse hackers eren de man die NL in de toekomst liet kijken

Deelnemers van de Arnhemse hackerspace-in-oprichting, Hack42, grijpen 1 april aan om een bekende Nederlander te eren met een standbeeld.

Dat standbeeld staat er al, maar sinds mei vorig jaar heeft het geen hoofd meer; het gaat hier om het beeld van de Hertog van Gelre, op de Jansplaats in Arnhem.


Op 1 april zal dit beeld een (tijdelijk) nieuw hoofd hebben, en wel dat van Chriet Titulaer, de sterrenkundige en televisiewetenschapper die in de jaren tachtig furore maakte met het techniekprogramma de Wondere Wereld.
Een woordvoerder van Hack42 verklaart: “Wij vinden dat niemand in Nederland zoveel technische jongens- en meisjesdromen heeft losgemaakt als Chriet Titulaer. Daarom willen we hem in het zonnetje zetten. We doen dit door middel van een aanpassing aan iets bestaands, waardoor dit een nieuwe betekenis krijgt. Daarmee willen we meteen ook laten zien wat we bedoelen met hacken, in een ruime betekenis: de dingen gebruiken voor iets heel anders dan waar ze oorspronkelijk voor bedoeld zijn, zodat er iets nieuws ontstaat. Je zult zien dat over een jaar of acht iedereen zo’n hoofd heeft.”

Voor meer informatie kijk op de website van Hack42.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse hackers eren de man die NL in de toekomst liet kijken"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*