Weddenschap met ministerie van VROM ruim gewonnen

{

De Arnhemse Stichting ‘Kom op voor een duurzame wijk’ heeft haar energiebesparingsweddenschap met VROM zeer ruim gewonnen.

Eenenzeventig deelnemers in de wijk Sint Marten-Sonsbeekkwartier gaan in hun woning minimaal 30% energie besparen. Dit betekent dikke milieuwinst in een oude stadswijk. “Onze wijk laat zich weer eens van de goede en groene kant zien” aldus Jan Schreur, voorzitter van de Stichting.

In het kader van het nationale energiebesparingsprogramma ‘Meer Met Minder’ is op 21 maart 2009 in Arnhem een weddenschap afgesloten tussen toenmalig minister Cramer en Stichting Kom op voor een duurzame wijk (namens de wijk Sint MartenSonsbeekkwartier). De inzet van de weddenschap is dat de stichting voor 1 april 2010 in de wijk tenminste 50 deelnemers zal werven die in hun eigen woning minimaal 30% energiebesparing gaan realiseren. De wijk is een oude stadswijk met veel verschillende soorten woningen.

Milieuwinst
De meeste deelnemers besparen meer dan 30%: de gemiddelde besparing per huishouden ligt zelfs op 39%. Alle maatregelen moeten voor 1 mei 2011 zijn uitgevoerd. Dit betekent dat er vanaf die tijd in 71 huishoudens in de wijk per jaar 39% minder CO2 wordt uitgestoten dan daarvoor. Dit scheelt jaarlijks meer dan 158.000 kg CO2. Dat is dikke winst voor het milieu.

Goedkoper uit
Naast milieuwinst is er voor de deelnemers natuurlijk ook winst voor de portemonnee. Elektriciteit en gas zijn niet goedkoop en zullen de komende jaren in prijs stijgen. Energie besparen is dus geld besparen. En nu de weddenschap gewonnen is, ontvangen alle deelnemers van het ministerie van VROM € 1.050. Gemeente Arnhem en de provincie Gelderland verdubbelen dit bedrag voor de eerste 50 deelnemers. Er wordt alles aan gedaan om de 51e en volgende deelnemers ook nog voor de extra premies in aanmerking te laten komen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Weddenschap met ministerie van VROM ruim gewonnen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*