Braziliaanse gitarist Marco Pereira geeft masterclass in Arnhem

De Braziliaanse gitarist Marco Pereira geeft op zaterdag 10 april een masterclass aan studenten gitaar Klassieke Muziek van het ArtEZ Conservatorium. De masterclass is van 10.00 tot 13.00 uur in de concertzaal van het conservatorium in Arnhem. Publiek is hierbij van harte welkom, de toegang is gratis.

Marco Pereira’s gitaarspel en composities zijn sterk beïnvloed door de rijke Latijns-Amerikaanse muziekcultuur. Hij mixt klassieke gitaartechniek met Braziliaanse volksmuziek zoals chora, valsinha en samba.

De Braziliaan heeft aan verschillende conservatoria gestudeerd en heeft een mastertitel in zowel klassieke gitaar als muziekwetenschappen. Op dit moment is hij professor aan de Universiteit van Rio de Janeiro bij de vakgroep Compositie.

Stichting Mieke Koomans Fonds
De masterclass van Marco Pereira wordt mede mogelijk gemaakt door het Mieke Koomans Fonds. De Stichting Mieke Koomans Fonds is in 2002 opgericht ter nagedachtenis aan Maria Elisabeth Koomans (1922 – 2002).

Mieke Koomans heeft een groot deel van haar werkzame leven in Arnhem doorgebracht. Ze was er directrice van de meisjes-HBS en later conrectrix van de toenmalige Lorenz Scholengemeenschap. Haar betrokkenheid bij jonge mensen was groot en uitte zich in het koesteren en stimuleren van hun talenten. De Stichting wil haar steun aan jong talent voortzetten.

Wanneer? zaterdag 10 april, van 10.00 – 13.00 uur
Waar? ArtEZ Conservatorium, Utrechtsestraat 85
Entree? gratis

Een voorproefje

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Braziliaanse gitarist Marco Pereira geeft masterclass in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*