De Gelderlander trekt stekker uit Schuytgraaf Online

De Gelderlander trekt stekker uit Schuytgraaf Online

Het is een jaar geleden dat De Gelderlander de wijkcommunity Schuytgraaf Online lanceerde. Een wijkcommunity voor en door bewoners van de nieuwe gelijknamige wijk in Arnhem Zuid.

Ondanks het slapende bestaan van vergelijkbare wijkcommunities in Apeldoorn en Zwolle (opgezet door zusterkrant De Stentor), heeft de Gelderlander samen met Qbset (techniek) en Djust (vormgeving) de wijkcommunity opgezet. Voor de content werd correspondente Petra Else Jekel aangetrokken die naast het reguliere nieuws uit de Gelderlander, verantwoordelijk was voor de dagelijkse berichtgeving uit de wijk.

Alhoewel ik eerst dacht dat het om een 1 april-grap zou gaan (was even vergeten dat De Gelderlander nooit grappen maakt), blijkt de krant afgelopen week de stekker uit het project te hebben getrokken. Ondanks het enthousiasme van de betrokkenen, is het de Gelderlander blijkbaar niet gelukt om er een succes van te maken. De website is nooit een echte wijkcommunity geworden en ook financieel is het een teleurstellend project geworden. Het bevestigt nogmaals dat traditionele uitgevers maar moeilijk in staat zijn om succesvolle communities op te zetten.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De Gelderlander trekt stekker uit Schuytgraaf Online"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*