Juniorenroeiers van Jason trekken blik op de Jeugd Tweehead

{title}

Robben Riksen en Victor van Campen hebben in het voorbije Paasweekeinde tijdens de Jeugd Tweehead blikgetrokken (de roeiterm voor het winnen van een wedstrijd) op de Amstel in het veld junioren/jongens tot 18 jaar. De roeiers van Jason hadden aan de meet een voorsprong van 12 seconden op hun belangrijkste belagers van roeivereniging Willem III, dat een thuiswedstrijd had. De Jason-boot was niet alleen, tevens verbeterden Robben Riksen en Victor van Campen het baanrecord met maar liefst 25 seconden. De twee andere boten van Jason kwamen tegen elkaar uit in dezelfde klasse. Berend Stofferis en Berend van Dijk waren te sterk voor hun roeimaten Vincent de Vecht en Bastiaan van Manen. Op een veld van 29 ploegen werden zij respectievelijk 19e en 22e.

In de klasse Veteranen zonder stuurman roeiden Jan Peter van Leeuwen en Paul Valkenburg in hun eigen, relatief langzame houten boot naar een verdienstelijke 5e plaats. Jason hoopt volgend jaar over een nieuwere, snellere kunststofboot te beschikken, zodat een gooi kan worden gedaan naar een podiumplaats.

Marleen Mol en Rachel Dusee werden in een veld van 17 dames 7e in een tijd van 30:35,23. Tijdens de Skiffhead eindigde Roosmarijn Theunisse als 25e in het veld meisjes tot 18 jaar, Gerda Verboon werd 7e in het veld met veld meisjes tot 16 jaar.

Met deze Skiffhead werd het seizoen van de langebaan seizoen afgesloten, de tijd is nu aan de 2 kilometer baanwedstrijden. Voor een meer (roei-)technisch verslag kun je terecht op de website van roeivereniging Jason.

(Met dank aan Peter-Paul Lucker voor de aanvullende informatie, foto: Jan-Edwin Maneschijn)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Juniorenroeiers van Jason trekken blik op de Jeugd Tweehead"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*