Willem Hoeffnagel verlaat gemeenteraad Arnhem

Willem Hoeffnagel, die bij de raadsverkiezingen lijsttrekker was van de PvdA, heeft besloten om uit de gemeenteraad van Arnhem te gaan. Hij blijft wethouder tot het aantreden van het nieuwe college. Martien Louwers wordt de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA.

Hoeffnagel is tot zijn besluit gekomen op grond van de verkiezingsuitslag die voor de Partij van de Arbeid ongunstig was. De PvdA verloor in Arnhem zes van haar dertien raadszetels. Willem Hoeffnagel: “Vóór de verkiezingen heb ik duidelijk aangegeven opnieuw kandidaat-wethouder te zijn. Nu de PvdA niet in het college terug lijkt te komen, heb ik de afweging gemaakt of ik de komende vier jaar fractievoorzitter in de raad wil zijn. Ik kies ervoor om dat niet te doen. Daarmee trek ik als lijsttrekker de persoonlijke politieke consequentie uit de slechte verkiezingsuitslag. Ik maak mijn werkzaamheden als wethouder gewoon af en zorg voor een goede overdracht aan mijn opvolger. Ik kijk terug op een goede periode als wethouder. Ik heb deze functie met veel plezier vervuld.”

Hoeffnagel heeft in de fractievergadering van 8 april zijn besluit meegedeeld. De fractie respecteert zijn besluit. Martien Louwers is door de fractie gekozen als nieuwe fractievoorzitter.

Hoeffnagel (57) is sinds 2006 wethouder voor onder andere financiën, onderwijs, jeugd en publieke dienstverlening en sinds vorig jaar ook voor sport. Na zijn opleiding aan de Wageningen Universiteit tot landschapsarchitect werkte hij bij de Dienst Landelijk Gebied in Arnhem als programmamanager aan de omvorming van agrarisch gebied en defensieterrein tot natuurgebied. Aan het begin van de nu aflopende bestuursperiode werd hij wethouder.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Willem Hoeffnagel verlaat gemeenteraad Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*