Pop, jazz en klassiek ontmoeten elkaar op vierde AMP avond

De AMP avonden in Bosch beginnen steeds meer een vaste vorm te krijgen. Iedere donderdag brengt het Arnhems Muziek Platform een unieke mix van muziekstromingen én genres live op het intieme podium.

Donderdag 22 april is dit niet anders. De experimental indiepop van KLINK staat gebroederlijk naast de jazz van het Koen Schalkwijk Trio en de avond wordt geopend met een solostuk op klarinet van Kees van der Harst. Bij de eerdere concerten is gebleken dat deze brede programmering cultureel Arnhem van begin tot eind weet te boeien.

Ook klassieke musici spelen graag op een avonden van het Arnhems Muziek Platform. Klarinettist Kees van der Harst heeft gestudeerd in zowel Siena (Italië) als Lugano (Zwitserland) en haalde in 2009 zijn masterdiploma. Vanavond brengt Kees solo een compositie van Wolfgang Rihm, ‘Vier Male, st√ºcke f√ºr Klarinette in A’. Het betreft een voorpremière voor een concours waar van der Harst in mei gaat spelen.

Alle informatie over donderdag 22 april en het verdere programma is te vinden op de website. Ook kun je via de website kaarten reserveren voor de AMP-avonden. Telefonisch reserveren kan via Bosch, . De entree bedraagt 5 euro.

AMP gelooft in experimenten en laat dat nu hetzelfde geval zijn met KLINK. De instrumentale composities zijn opgebouwd rondom het gitaarspel van Tim Coehoorn. Vaak melodieus, soms tegendraads en dan weer Zappa-iaans. De sferische songs worden uiterst smaakvol ingevuld daar het jazzy saxofoonspel van Olaf Hollman. Hierbij worden deze twee heren ondersteund door Antoine Duijkers op drums en percussie. Referenties in de pophoek zijn Morphine en Sonic Youth, maar de geest van Zappa is ook nooit ver weg. Soms in alle rust om vervolgens de pan uit te swingen.

Het Koen Schalkwijk Trio is een typisch jazztrio met enkel jongen honden in de gelederen. Antoine Duijkers duikt hier wederom op achter de drums en Mathias Polligkeit is de virtuoos op double bass. Alle bandleden dragen bij aan de eigen composities. En het Koen Schalkwijk Trio is een echte én hechte band. Ze spelen zo vaak ze kunnen spelen samen om tot de ware essentie van het musiceren te komen. Live ontaart dit in de mooiste harmonieën en de ultieme vrijheid. Precies zoals muziek maken hoort te zijn!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Pop, jazz en klassiek ontmoeten elkaar op vierde AMP avond"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*