Roeivereniging Jason behaalt bronzen medialle op EK junioren

{

<p>De Arnhemse roeiploeg Jason heeft de bronzen medialle behaald op het Europees Kampioenschap voor junioren in het nummer Dubbelscull. Dubbelscull zijn twee roeiers die beide twee riemen hebben. Dit jaar werd het EK voor junioren gehouden in Hazewinkel in België. Daar vertegenwoordigden Victor van Campen en Robben Riksen namens Jason Nederland in de dubbelscull.</p>

<p>Spannend zijn bij deze evenementen de voorwedstrijden, waarin bepaald wordt wie er in de A-finale om de medailles strijden. In de voorwedstrijd waarin Victor en Robben moesten roeien waren sterke roeilanden als Groot Brittannië, Italië en Frankrijk vertegenwoordigd. Hongarije was een sterke opvaller tijdens de voorwedstrijd.</p>
<p>In de voorwedstrijd finishte Jason als 2e. Het verschil tussen nummer 1 en 4 was minder dan 2 seconden, maar alleen de nummers 1 t/m 3 mochten naar de A-finale. In de A-finale roeiden behalve Nederland ook Polen, Frankrijk, Ierland, Hongarije en Zwitserland. De finale werd een spannende strijd waarin de Nederlandse ploeg alleen Hongarije en Ierland voor moest laten gaan.<br />
<br />
Na een goede start werd boord aan boord gestreden om de 1e plaats tussen Nederland en Polen over de 1e 1500 meter van de 2 kilometer lange wedstrijd. Na de 1500 meter schoven Hongarije en Ierland naar voren en na een zinderende eindsprint bleek dat Victor en Robben zich met een derde plaats tevreden mochten stellen.<br />
<br />
Voor internationale wedstrijden vormt de roeibond vaak ploegen met de sterkste roeiers van verschillende verenigingen uit het hele land, dus een 3e plaats voor een ploeg van één vereniging is een zeer goede prestatie.</p>