Wijken voor de kunst, een cultuurmanifestatie in de wijken

Wijken Voor Kunst is een cultuurmanifestatie die plaats zal vinden op 18 en 19 september in de Arnhemse wijken Klarendal, Sint Marten, Sonsbeekkwartier en Spoorhoek. Op zaterdag vindt de opening van het culturele weekend plaats vanaf 15.30 uur. Het weekend wordt geopend met een optocht vanaf Molen de Kroon naar Stichting InterArtLab (in de voormalige toneelschool).

Daar kan vanaf 12.00 uur de overzichtstentoonstelling worden bezocht, waar van een groot deel van de 140 deelnemers iets te zien zal zijn. ‘s Avonds vanaf 20.00 u zijn er o.a. verschillende singer-songwriters uit de wijk te horen in Bosch.

Atelierroute, dans, muziek en theater op zondag
De overzichtstentoonstelling in de locatie van InterArtLab is voor bezoekers een goed uitgangspunt om hun persoonlijke kunstroute samen te stellen uit het grote aanbod. Op zondag openen expositieruimten en kunstenaars de deuren van hun locatie of atelier van 12.00 uur tot 18.00 uur en tonen zij samen met andere creatieve buurtbewoners en kunstinstellingen hun werk op verschillende plekken.

Van straat tot kerk, van atelier tot huiskamer, overal is kunst te zien en te horen
De bezoeker komt al wandelend op onverwachte plekken waar van alles te zien is, zoals een etalage van een modewinkel waar een theatervoorstelling van Aafke de Jong met een danseres en een poppenspeler is te volgen. Bands uit de wijk zijn te horen op een buitenpodium op het Staringplein. Lorenzo Borella van Gif.t heeft met wijkbewoners een danstheatervoorstelling gemaakt die op een plein wordt vertoond. In de Lutherse kerk is een interactieve installatie te zien waarin het ‘Niet Vergeten’ centraal staat.

Impressie Wijken voor Kunst 2009

Bron: Youtube

Kijk voor het hele programma en de laatste nieuwtjes op www.wijkenvoorkunst.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wijken voor de kunst, een cultuurmanifestatie in de wijken"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*