Nieuwe maandelijkse activiteit in Bosch: kleinkunst

Op vrijdag 24 september start Bosch Theater, een nieuwe maandelijkse activiteit in de zaal van Bosch. Accent in de programmering ligt op kleinkunst oftewel theater met een eigen repertoire door gemiddeld kleinere gezelschappen of in solo-optredens.

Naast regulier theaterrepertoire komen er zeker ook combinaties van theater en muziek en van theater met bijvoorbeeld literatuur en poëzie.

De gemiddeld kleine bezetting, het karakter van de zaal in BOSCH en de mogelijkheden van de zaalopstelling maken intieme en kleinschalige voorstellingen mogelijk waarin de afstand tussen publiek en het optreden bewust zo klein mogelijk zal zijn.

De reeks wordt op 24 september geopend door Jacques de Vroomen en Joost Langeveld.

Jacques de Vroomen heeft een achtergrond in de theaterwetenschappen, Joost Langeveld studeerde aan het conservatorium en was docent muziekgeschiedenis. Samen brengen zij twee verhalen uit de Metamorfosen van Ovidius. Jacques de Vroomen leest twee verhalen voor en Joost Langeveld improviseert daarbij op de piano.

Tweeduizend jaar geleden bundelde de Latijnse dichter Ovidius onder de titel Metamorfosen een groot aantal door hem opnieuw vertelde Griekse mythen. Een literaire schatkamer die in de eeuwen die volgden steeds weer bewonderd is en heeft geïnspireerd tot navolging in literatuur, schilderkunst, muziek, dans en film. In het programma Het kan verkeren vertelt Jacques de Vroomen twee verhalen van Ovidius. Joost Langeveld improviseert daarbij op de piano.

Vóór de pauze zal het verhaal Orpheus en Euridice verteld worden, een van de indrukwekkendste liefdesverhalen in de westerse literatuur . Na een korte pauze volgt het verhaal van koning Midas. Koning Midas denkt volmaakt gelukkig te zijn als na een goddelijke ingreep alles wat hij aanraakt onmiddellijk in goud verandert. De gevolgen blijken echter desastreus. Koning Midas is in de westerse cultuur het prototype van domheid geworden.

Wanneer? vrijdag 24 september, aanvang 20:30 uur
Waar? Bosch
Entree? 5 euro

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nieuwe maandelijkse activiteit in Bosch: kleinkunst"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*