Vergunningen zondagwinkels Arnhem verloot

Supermarkten Arnhem weergeven op een grotere kaart

Eerder dit jaar werd bekend dat Arnhem de vergunning voor het openstellen van supermarkten op zondag zou gaan verloten.

Inmiddels zijn in een openbare bijeenkomst in het gemeentehuis de 9 vergunningen verloot onder 28 supermarkten en weet De Gelderlander te melden dat de vestigingen van Coop Supermarkten Op het Toneel, St. Gangulphusplein en Schuttersbergplein per 1 januari 2011 een vergunning krijgen voor openstelling op zondag vanaf 16 uur (waarom eigenlijk niet ‘s ochtends?). Ook super Plus (Musiskwartier), Albert Heijn (Hanzestraat), Super de Boer (Amsterdamseweg), C1000 Krol (Oostburgwal), Jan Linders (Hoefbladlaan) en de Avondwinkel (Rijnstraat) krijgen een vergunning.

Supercoop (Kroonsewal), de Dekamarkt (Vrij Nederlandstraat), de Jumbo (Dr. C. Lelyweg), de Stermarkt (Achter de Coulissen) en twee Albert Heijn-vestigingen (Velperbuitensingel en Van Lawick van Pabststraat) raken hun vergunning per 1 januari van het volgend jaar kwijt.

Het gemeenteraadsbestuur mag per 15.000 inwoners één vergunning verlenen voor het openstellen van een supermarkt op zondag. Voor Arnhem, dat ruim 147.000 inwoners telt, zijn negen vergunningen beschikbaar. De avondwinkel in de Rijnstraat, kreeg voorrang. Er bleven dus acht te verloten vergunningen over.

De uitslag van de loting moet nog officieel worden gepubliceerd aldus de Gelderlander. Tot twee weken na publicatie kan bezwaar worden aangetekend.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vergunningen zondagwinkels Arnhem verloot"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*