25 inschrijvingen voor 22 kluswoningen

Voor de 22 kluswoningen die Portaal en de gemeente Arnhem onlangs op de markt brachten hebben zich 25 belangstellenden gemeld.

In de zomer is onder het motto ‘Huis zoekt klusser’ een intensieve verkoop- en publiciteitscampagne gevoerd. Die heeft geresulteerd in enkele honderden belangstellenden en 25 concrete inschrijvingen op de kluswoningen. Op een aantal woningen is door meerdere personen ingeschreven. Uit deze belangstellenden heeft de notaris op 15 september de gelukkigen geloot. Hiermee zijn 16 kluswoningen (voorlopig) verkocht en is nog een beperkt aantal woningen beschikbaar. Deze zijn te vinden op de site www.klusfactor.nl.

De kluswoningen worden gekocht met de verplichting ze op te knappen en zelf te bewonen. Dat renoveren gebeurt deels collectief, samen met de andere kopers van kluswoningen. Bij het renoveren van de binnenkant en het bepalen van de indeling van de woning hebben bewoners zelf de vrije hand.

Gerrie Elfrink, wethouder Wonen, is tevreden met het aantal inschrijvingen: “Het geeft aan dat de campagne die Portaal en de gemeente in gezamenlijkheid gevoerd hebben, z’n vruchten heeft afgeworpen. 25 inschrijvingen is een goed resultaat, zeker gelet op de huidige woningmarkt. De gekozen aanpak en het succesvolle verloop ervan sterken ons dan ook in de overtuiging om in de loop van volgend jaar nog meer kluswoningen in de verkoop te doen. Want één van de belangrijkste uitgangspunten voor zowel Portaal als voor ons als gemeente is dat dit project de leefbaarheid in de wijk verder zal versterken.”

De mensen die een woning toegewezen hebben gekregen starten in oktober met de voorbereiding van de verbouwing van hun huis. De verwachting is dat de eerste woningen begin 2012 volledig gerenoveerd zijn.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "25 inschrijvingen voor 22 kluswoningen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*