Masoek Sadja Arnhem organiseert 2e Pelita Familiedag

{

Onder auspiciën van Stichting Pelita organiseert Masoek Sadja Arnhem op zondagmiddag 26 september 2010 op landgoed Bronbeek in Arnhem de tweede Pelita Familiedag voor Indische- en Molukse Nederlanders, en voor iedereen die zich betrokken voelt bij Nederlands-Indie. Een “vergeten” stuk geschiedenis van Nederland.

Tijdens deze Pelita Familiedag in de Kumpulan staan de Indische- en Molukse tradities en cultuur centraal!

De aanleiding voor het organiseren van deze Familiedag is de relatieve onbekendheid van de Indische en Molukse gemeenschap met de geschiedenis van hun (groot)ouders. De eerste Pelita Familiedag 2009 was zo’n groot succes dat de Stichting Pelita heeft besloten om in samenwerking met Masoek Sadja Arnhem een tweede Familiedag te houden.

Bronbeek
Bronbeek is het enige stukje grond waar de Indische- en Molukse gemeenschap zich thuis kan voelen. Hier wordt de gelegenheid geboden voor de verschillende generaties om in een ongedwongen sfeer met elkaar in contact te komen. En er voor te zorgen dat de geschiedenis van de 1e en 2e generatie Indische en Moluks Nederlanders niet verloren gaan.

Gevarieerd programma
Op deze Pelita Familiedag 2010 wordt er weer aan iedereen gedacht. Zo zijn er bijvoorbeeld voor de kinderen de oude Indische spelletjes, het springkussen, vliegers maken en andere attracties. De muziek wordt verzorgd door de band The Voices. Riem de Wolff (bekend van de The Blue Diamonds) zal optreden en tevens zullen wij voor vele verrassingen zorgen.

Informatie
Ook stands waar informatie kan worden ingewonnen over de geschiedenis en cultuur van het voormalig Nederlands-Indie, in de meest brede zin. Er is informatie voorhanden over praktische zaken zoals de Wet uitkeringen vervolgingsslachtoffers 1940-1945 (WUV). Er is ook gelegenheid om het geheel vernieuwde museum Bronbeek (onder begeleiding) te bezoeken

Ingrediënten
Onze ingrediënten voor een geslaagde familiedag zijn: Muziek, dansen, lekker (indisch) eten en vooral gezellig kletsen met een glas Cendol in de hand. De heerlijke Indische snacks zullen weer verzorgd worden door Ini Dia en er is tevens gelegenheid om gebruik te maken van het Indisch Buffet in de Kumpulan.

Museum Bronbeek
In samenwerking met Commandant van Bronbeek is het museum Bronbeek ‘gratis’ open gesteld, ook bezoekers van de familiedag op 26 september hebben vrij toegang tot de nieuwe tentoonstelling “Het verhaal van Indië”.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Masoek Sadja Arnhem organiseert 2e Pelita Familiedag"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*