Wie is de beste biertapper van Gelderland?

Na de succesvolle revival van de Gelderse Biertapkampioenschappen in 2009 krijgt deze immer prestigieuze maar altijd gezellige wedstrijd ook in 2010 een vervolg. Op maandag 4 oktober aanstaande zal evenementenlocatie MAXbrothers in Arnhem het strijdtoneel zijn waar vele Gelderse barkeepers een gooi doen naar deze aansprekende titel. De winnaar kwalificeert zich voor de landelijke finale, die op 2 februari 2011 op de BBB horecavakbeurs in Maastricht wordt gehouden. Geheel volgens traditie wordt de wedstrijd afgesloten met een feestelijk diner en een feestavond voor publiek en deelnemers.{title}

Ruim een jaar geleden werd op initiatief van Koninklijke Horeca Nederland de landelijke biertapwedstrijd, die voorheen door de gezamenlijke brouwerijen werd georganiseerd, nieuw leven ingeblazen. Ook in Gelderland werd dit initiatief opgepakt met de organisatie van het ‘Gelders Kampioenschap Biertappen 2009’. De herstart van deze jarenlange traditie was een daverend succes met een groot en hoogstaand deelnemersveld en een zaal vol enthousiast publiek. Na een spannende finaleronde werd Frans van Dalen van Het Moment in Huissen door de vakjury tot Biertap-kampioen van Gelderland uitgeroepen. Daarmee mocht hij namens Gelderland meestrijden om de landelijke titel. Deze werd op een haar na gemist, maar tot zeker 4 oktober aanstaande is hij wel de Gelders kampioen. Wie de titel van hem overneemt zal op die dag bepaald worden bij het “Gelders Kampioenschap Biertappen 2010”.

Waarom een biertap-kampioenschap?

Een goed barkeeper is ook een goed biertapper. Met het NK Biertappen; een zoektocht naar de beste biertapper van Nederland, wil Koninklijke Horeca Nederland beroepstrots en vakmanschap stimuleren en laten zien dat de horecabranche spraakmakend, respectabel en vernieuwend is. In combinatie met aangenaam gezelschap, lekkere muziek, een goede barkeeper en een leuke omgeving zorgt een goed getapt glas bier bijna altijd wel voor een gezellige avond. Een goed glas bier wordt op de juiste temperatuur, op vakbekwame wijze en met een flinke dosis passie getapt. Om tot dit perfecte pilsje te komen is vakmanschap, opleiding en ervaring nodig.
Daarnaast is het de bedoeling dat de horecamensen elkaar eens aan ‘de andere kant van de bar’ leren kennen om zo op informele en ontspannen wijze vakkennis en ervaringen uit te wisselen. Dit floreert natuurlijk het beste in een gastvrije en gezellige omgeving met aantrekkelijk entertainment, waar samen gegeten en gedronken kan worden. Het diner en de feestavond direct na de wedstrijd herbergen al deze elementen.
Meer info op www.tappeninarnhem.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wie is de beste biertapper van Gelderland?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*