25 miljoen bezuinigingen, daar wil je toch over mee praten?

Gelezen in De Gelderlander: Inspelend op de verwachte rijksbezuinigingen voert de gemeente Arnhem de komende jaren forse bezuinigingen door. Volgens wethouder Martijn Leisink van Financiën worden het bezuinigingen die hun weerga niet kennen.

De komende jaren moet tot 25 miljoen euro structureel bezuinigd worden om tot een sluitende begroting te komen. “Dat betekent dat we er niet onderuit komen fundamentele keuzes te maken en onze taak als gemeente te herdefiniëren”, aldus Leisink.

Maandag 4 oktober is o.a. Martijn Leisink ‘s avonds in Dudok te vinden om tijdens het eerste Arnhemse stadsdebat in gesprek te gaan met de Arnhemmers over de toekomstige bezuinigingen en het hiervoor opgestelde Plan van Aanpak met de titel Toekomstgericht bezuinigen.

In overleg met de gemeenteraad wil het college volgend jaar een palet aan bezuinigingsmogelijkheden gereed hebben ter grootte van 35 miljoen euro, tien miljoen meer dan nodig. Zo kan de raad kiezen voor eventuele alternatieven.

Arnhems stadsdebat
Maandag a.s. is dus het eerste Arnhemse Stadsdebat. Medewerkers van De Gelderlander, RTV Arnhem en Arnhem Direct vormen samen met Herman Spinhof de redactie. Hierbij worden zij gevoed door de lokale new social media en de geluiden die daar te horen zijn. Zoals bijvoorbeeld in de reacties op de websites van de genoemde partijen. Daarnaast komt er input vanuit de agendacommissie van de gemeenteraad. Wat staat er op de agenda waarover de politici graag met de stad in gesprek willen? Dat de bezuinigingen een rol zouden gaan spelen, was wel duidelijk. Hoe groot wordt nu dus duidelijk.

Ambities in tijden van crisis
Hoe gaat een stad als Arnhem haar ambities verwezenlijken met dit soort bezuinigingen voor de boeg? Hoe past een investering in een zgn. multihal op Papendal in dit plaatje? Of de (dreigende) sluiting van buurthuizen? En hoe zit het met stilgelegde nieuwbouwprojecten en leegstand? Maandagavond zijn Arnhemse wethouders en raadsleden in Dudok aanwezig om op hun plannen en ideeën bevraagd te worden. Onder leiding van debatleider Maarten Bouwhuis gaan ze graag in gesprek met jou, betrokken Arnhemmer met een mening.

On- en offline meepraten over de bezuinigingen
Wat vind jij van de bezuinigingsplannen? Maandagavond kun je bij Dudok om live in debat te gaan. Maar om jouw mening te geven, hoef je niet te wachten tot maandag. Wij zijn reuzebenieuwd naar jullie input voor het debat met het thema Ambities in tijden van crisis. Is het alleen maar wee & klaag? Of is het misschien zoals ons Arnhems meisje Loesje zegt: Uit zwart zaad ontkiemen de beste ideeën?

Arnhem laat je horen!
Deel je mening en/of ideeën via Twitter met hashtag #SDB01 of hieronder via de reactiemogelijkheid. De redactie van het stadsdebat pikt de meest opmerkelijke, interessante en/of rake tweets/reacties eruit om maandagavond tijdens het debat voor te leggen. Dus Arnhem laat je horen!

Video: RTV Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "25 miljoen bezuinigingen, daar wil je toch over mee praten?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*