ZON OP ZUID van start op burendag

In het kader van ZON OP ZUID zullen op 19 locaties in Arnhem Zuid kunstprojecten plaatsvinden. Deze maand september is het project actief de wijk in getrokken. Deelnemende kunstenaars hebben samen met hun straatambassadeurs kunstzinnige kennismakingsfeesten georganiseerd, met het doel om het project in de straat te introduceren en buurtbewoners uit te nodigen deel te nemen.

Er zijn inmiddels 7 straatfeesten geweest: op 18 september was er een straatopruimdag vergezeld door Maartje Timmermans op stelten in de hofjes van Kronenburg, i.s.m. stichting Rijnstad en theaterduo Blik en Stoffer.

Op burendag, 25 september jl, was Zon op Zuid in actie op 6 locaties. In Elderveld was er voor de bewoners van de Aalsmeerhof een spetterende percussieworkshop op straat door Martin Gort en er was een kennismakingsdag met glas in lood voor het Warmondpad, onder leiding van Arnhems glaskunstenaar Frederik Rombach.

{title}In Schuytgraaf leidde Meia van Houten een muzikale kinderoptocht (die weer hun ouders meebrachten) in haar wijk de Groene Erven. Meia stelde hen voor om een wijkensemble te vormen en motiveerde de buren om hun muziekinstrumenten weer eens van zolder te halen.

Danstheater kunstenares Ilse Evers zette een meiboom op de groenstrook tussen de Koperslagersveste en het Warmoezenierserf en nodigde buren uit om percussie te spelen op potten en pannen, terwijl beeldend kunstenares Barbara Recourt optrad bij het Boomkwekerserf als sprookjesprinces als “sneeuwwitje en de zeven hemelse spijzen”. Zij nodigde buren van jong en oud uit om mee te doen aan het project dat zal resulteren in een enorme muurschildering op grond van de verhalen die bewoners aandragen.

Op de Aagtekerkesingel in de Laar organiseerde theatermaakster Anouk de Bruijn samen met de straatbewoners een theatrale buurtbarbeque. In totaal hebben de afgelopen dagen honderden straatbewoners op een originele manier kennis gemaakt met het project, hun kunstenaar en hun buren. Mooi ook om te zien hoe de straatbewoners van allerlei leeftijden actief deelnamen met organiseren, taarten bakken, spelen en ontmoeten.

Op de andere locaties worden in de loop van de herfst ook activiteiten van ZON OP ZUID georganiseerd. De eindmanifestatie zal plaatsvinden op 14 en 15 mei 2011.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "ZON OP ZUID van start op burendag"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*