Het eerste stadsdebat Arhem in Dudok

Maandag 4 oktober a.s. is het eerste stadsdebat in Arnhem. Arnhemmers en gemeentebestuurders gaan die avond met elkaar in debat in café brasserie Dudok.

De locatie die minder toegankelijk is voor gehandicapten, heeft in het verleden tot de nodige discussies geleid. Een stadsdebat organiseren op een plek die voor een deel van de Arnhemmers onbereikbaar is, lag politiek gevoelig. De organisatie heeft zich daarna beraden op alternatieve debatplekken in de stad, maar inmiddels heeft Robert Wittenberg van Dudok maatregelen toegezegd om de zaak goed toegankelijk te maken voor minder-validen.

Buiten zal een toiletwagen komen te staan. Bij de drempel wordt een lift aangebracht. Het gaat om een voorlopige maatregel. Er is uitzicht op een permanente aanpassing met een toilet voor gehandicapten binnen.

Een stadsdebat organiseren op een plek die voor een deel van de Arnhemmers onbereikbaar is, lag politiek gevoelig. Vicevoorzitter Martin van Meurs van de gemeenteraad, tevens fractievoorzitter van Pro Arnhem, maakte van tevoren bezwaar. Ook Zuid Centraal liet kritische geluiden horen. De politici hebben laten weten dat ze zich met dit plan kunnen verenigen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Het eerste stadsdebat Arhem in Dudok"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*