Nationale Traploopweek ook in het stadskantoor van Arnhem

De medewerkers van de gemeente Arnhem die op het stadskantoor werken, doen van 27 september tot en met 1 oktober mee aan de Nationale Traploopweek. Dit jaar wordt naast de boodschap om ook op het werk voldoende te bewegen, extra aandacht besteed aan het voorkomen van diabetes type 2. Dat kan namelijk door voldoende beweging.

Sportbedrijf Arnhem organiseert enkele activiteiten in het stadskantoor van de gemeente Arnhem. Startschot traploopweek: een aantal Arnhemse deelnemers aan ‘de fitste gemeente van Gelderland’ liep maandagochtend symbolisch naar de zesde etage van het stadskantoor.

Stagiairs van Sportbedrijf Arnhem deelden appels uit aan medewerkers die in het stadskantoor werkzaam zijn en nodigen iedereen uit om te kiezen voor een actieve leefstijl.

Op donderdag de 30e kunnen mensen die in het stadskantoor werken hun bloed laten testen door professionals van Diabetes Vereniging Nederland. Meteen daarna horen de deelnemers hoe hoog hun bloedsuikerspiegel is.

Alle medewerkers ontvangen een informatieve flyer over gezond bewegen en (het voorkomen) van diabetes type 2.

Bij de balie van Sportbedrijf Arnhem ligt de gratis StartFitKit klaar voor geïnteresseerde medewerkers met informatie over hardlopen, wandelen, fietsen en zwemmen, het rek- en strekoefeningenboekje, een voedingswijzer, een fietskaart van heel Nederland, de diabetes risicotestfolder en enkele leuke gadgets. Op dinsdagmiddag was al meer dan de helft van de 200 beschikbare kits opgehaald.

Achtergrondinformatie
Gezonde productieve werknemers behouden en bevorderen, heeft hoge prioriteit bij de overheid en verdient aandacht van werkgevers en werknemers. De grootste bedreigingen op dit gebied, de komende jaren zijn de vergrijzing en ontgroening van de beroepsbevolking en de snelle ontwikkeling van diabetes, overgewicht en obesitas. Vergrijzing en ontgroening leiden de komende jaren tot een toenemende schaarste aan arbeidskrachten. Daardoor lijkt verhoging van de arbeidsparticipatie een belangrijke voorwaarde te worden voor het behoud van welvaart. Daarbij komen de risico’s van de snelle ontwikkeling van diabetes, overgewicht en vooral obesitas, waardoor er bij grote groepen werknemers een grotere kans is op verminderde productiviteit, uitval en verzuim.

Het Diabetes Fonds (DF) en de campagne 30minutenbewegen van NISB willen om bovenstaande doelstellingen te behalen hun bijdrage leveren door gezamenlijk de 4e Nationale Traploopweek vorm te geven. Want traplopen is gezond en voorkomt diabetes type 2. Gezamenlijk willen we ‘werkend’ Nederland bewust maken van het feit dat meer bewegen flinke positieve gevolgen heeft en diabetes type 2 voorkomt.

Bron: persbericht Sportbedrijf Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nationale Traploopweek ook in het stadskantoor van Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*