Vitesse worstelt tegen Willem II en komt niet boven: 0-0

Vitesse heeft vanavond teleurstellend met 0-0 gelijk gespeeld tegen hekkensluiter Willem II dat puntloos naar Arnhem was afgereisd en sinds vorige week in het bezit is van een triest record met 14 nederlagen op rij. Het begin van de thuisploeg was nog veelbelovend met kansen voor Julian Jenner, Davy Pröpper en een uitgelezen mogelijkheid voor Dalibor Stevanovic, die de bal uit een voorzet van Jenner naast kopte.

Deze eerste tien minuten vormden naar later bleek de beste fase voor Vitesse. Het tempo zakte daarna zienderogen en de thuisploeg kwam niet verder dan pogingen van te grote afstand van o.a. Julian Jenner, die zijn basisplaats met een verdienstelijke eerste helft waarmaakte en Nacer Barazite. Beiden vonden keeper Verhulst op hun weg.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Vitesse kon niet echt openingen creeren en kreeg ook nog maar sporadisch kansen. De beste mogelijkheid was nog rechtsback Guram Kashia die na een corner de bal hoog over het doel ramde. Vanwege vakantieperikelen was het pas mijn eerste wedstrijd van het seizoen en dat viel me niet mee. Vitesse liet mijns inziens een kans liggen reclame te maken voor het gereduceerde seizoenkaartentarief. Willem II is dermate zwak dat ploegen die niet de volle winst pakken, dat als verliespunten moeten beschouwen. De ruim 14.000 beloonden de teleurstellende prestatie met een zwak fluitconcert.