De avond van een Arnhemse Nieuwe

Op dinsdagavond werden de Arnhemse Nieuwe kandidaten uitgenodigd om deel te nemen aan de opening bij het Spoorzicht Expositie. Er hing een gespannen sfeer, want over 2 uur zouden wij voor 300 honderd man moeten presenteren. Na de opening kregen wij een lekker soepje in de binnentuin van Coming Soon, en meteen daarna waren wij hartelijk ontvangen bij Dudok, waar wij heerlijke tapas bar kregen. De tafel stond vol met lekkere dingen, maar helaas konden wij niets naar binnen werken. Om 19.45 begon mijn hartje sneller te kloppen, het werd tijd om richting Showroom Arnhem te vertrekken, waar de presentaties om 20.00 van start gingen.

Dinsdagavond was de presentatie van de Arnhemse Nieuwe, Anna Korshun vertelt over haar belevingen tijdens de presentatie.

Met trillende knieen en een DoggyBag in mijn hand vertrokken wij richting Showroom. De zal was al bijna vol. De 8 Arnhemse Nieuwe kandidaten mochten op de eerste rij gaan zitten. In het midden had je een podium met 2 grote schermen aan bijde kanten, waar onze beelden werden op geprojecteerd.

De avond werd geopend met een paar mededelingen van Ingrid Kresse. En toen was het the SHOWTIME. Eerst werd er video opgezet van Arnhemse Nieuwe 2009. Ze vertelden een beetje hoe het jaar was verlopen en wat Arnhemse Nieuwe hun had opgeleverd. Sommigen kregen publiciteit anderen baan aanbiedingen en vooral ervaring in presenteren voor een grote groep mensen.

Daarna mocht ik de spits afbijten, er werd een juryrapport voorgelezen over mij en toen werd ik uitgenodigd om op het podium te gaan staan. Ik kreeg een microfoon in mijn hand en toen was mijn presentatie begonnen. Aan begin werd je een beetje afgeleid door het fel licht en echo van de microfoon. Maar toen ik mijn presentatie beelden zag op het scherm, wist ik precies waar ik het over moest hebben. De presentatie verliep niet vlekkenloos, maar ik bleef rustig en relaxed.

Na mij mocht Oliver Carter presenteren. Ik wist dat hij zenuwachtig was, maar toen hij op het podium stond kon je daar niets van merken. Brit Tan’s presentatie vond ik erg charmant, vermakkelijk en vooral een perfecte weerspiegeling van haar werk. Sjoerd Vroonland was een PRO, hij stond op het podium alsof hij het al jaren deed. Hij bewoog en sprak zelfverzekerd. Het was gewoon een presentatie waar je naar wilde luisteren.

Rubben Doornweerd had een boeiend verhaal te vertellen over systematiek en regelvorm. Zijn presentatie was eigenwijs en erg vermakelijk. Jasper van Loenen sprak een beetje te snel, maar bleef ook rustig en helder. Dieter Volkers was een beetje gespannen, maar toen hij eenmaal in zijn “schuurwereld” zat, waren zijn zenuwen verdwenen. Klaas Kuiken mocht de avond afsluiten en dat was ook een perfecte keuze geweest. Zijn verhaal was licht, eigenwijs en vooral erg grappig. Zijn presentatie was mij het meest bijgebleven.

Na de presentaties kregen ik vooral erg veel leuke reacties van studenten. Ik hoop dat wij ze hebben geinspireerd en gemotiveerd!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De avond van een Arnhemse Nieuwe"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*