Maximale eer voor Arnhemmer Hans van Vrijaldenhoven

{

Het wordt vol in het prijzenkabinet van Hans van Vrijaldenhoven. Onlangs nog kreeg hij de Arnhemse Cultuurprijs 2010, gisteren voegde hij er de Zilveren Stadspenning aan toe. “De grote man achter de zomerse Park Open-concerten” ontving hem uit handen van wethouder G. Elfrink. Trouwens, Hans Vrij is ook nog Ridder in de Orde van de zachte G. Een carnavalsonderscheiding, maar toch.

‘Hoeveel eer kan een mens verdragen’, dat was ongeveer de reactie van Hans van Vrijaldenhoven toen hij uit handen van SP-wethouder Gerrie Elfrink, de Zilveren Stadspenning kreeg. Op een besloten feest in Bosch werd gevierd, dat Stichting Park Open al 20 jaar in de zomermaanden een fantastisch mini-festival organiseert, in Arnhems’ stadspark nummer één. Drijvende kracht daarachter was Van Vrijaldenhoven, beter bekend als Hans Vrij.

Eerbetoon
Circa 125 personen klapten in Hotel Bosch voor Van Vrijaldenhoven. Onder hen waren vele voormalige vrijwilligers. Zij assisteerden indertijd Van Vrijaldenhoven bij dit muziekspektakel in Park Sonsbeek. Velen van die toen jonge scholieren zwermden uit, kregen banen, trouwden en hebben soms al kinderen. Na een toespraak van Park Open-voorzitter Eveline van der Vliet, kreeg Van Vrijaldenhoven het woord. Hij bedankte alle vrijwilligers, bedrijven en de gemeente Arnhem voor hun onbaatzuchtige steun. ‘Alleen dankzij hen kan dit muziekfestival bestaan’, benadrukte hij. Na zijn speech nam Gerrie Elfrink, namens B&W van Arnhem, plaats achter het spreekgestoelte. Hij verstrekte aan een lichtelijk verbouwereerde Van Vrijaldenhoven de Zilveren Stadspenning. Bij navraag vertelde Hans Vrij stiekem op een Arnhems Meisje te hebben gehoopt. De penning die hij nu mee naar huis neemt, is een nóg groter eerbetoon.

Boekje
De organisatie van de Park Open-concerten gebeurt in de toekomst door Tse Kao. Van Vrijaldenhoven: ‘Ik wens mijn opvolgers alle succes toe. Ik moet er om gezondheidsredenen helaas mee stoppen.’
Als een verlaat afscheidsgeschenk komt er volgend voorjaar een caleidoscopisch boekje over Park Open uit, zo vertelde Eveline van der Vliet. Daarin krijgt Hans Vrij uiteraard veel aandacht. Zij riep iedereen op, zijn of haar persoonlijke verhalen of foto’s naar kees@cronecommunicatie.nl te sturen. Die input kan dan mede worden gebruikt bij de samenstelling van dit boekwerk.

Foto: Marco Derksen

Reacties

Over de auteur

Kees Crone
Kees Crone is journalist en columnist. Hij publiceerde een aantal boeken over Arnhem en schrijft regelmatig op Arnhem-Direct. Hij is bovendien secretaris van de Vereniging Stadsschoon Arnhem.

Wees de eerste die reageert op "Maximale eer voor Arnhemmer Hans van Vrijaldenhoven"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*