Alysis scoort goed in onderzoek naar de beste ziekenhuizen

Alysis scoort goed in onderzoek naar de beste ziekenhuizen

Op donderdag 21 oktober publiceerde het weekblad Elsevier de resultaten van haar onderzoek naar de beste ziekenhuizen van Nederland. In samenwerking met bureau SiRM vergeleek Elsevier dit jaar opnieuw de openbare informatie van ziekenhuizen. Alysis Zorggroep scoort in dit onderzoek bovengemiddeld en constant. Op ieder beoordelingsvlak behaalde Alysis drie van de vier punten.

Onderzoek Elsevier
Een goed functionerend ziekenhuis is volgens Elsevier veilig voor de patiënt, nauwgezet in de medische zorg, betrouwbaar als organisatie en optimaal als voorlichter. Elsevier onderzocht daarom of een ziekenhuis doordrongen is van een cultuur waarin veiligheid van de patiënt en zorgvuldig werken voorop staan, en of medewerkers van een ziekenhuis nauwkeurig administreren en registreren wat er gebeurt bij polibezoek en opname. Ook telde zij mee hoe goed een ziekenhuis de patiënt voorlicht en betrekt bij de eigen behandeling. En of het erin slaagt de wachttijden te beperken.

Resultaten Alysis Zorggroep
Uniek aan het onderzoek van Elsevier is dat zij dit jaar gebruik hebben gemaakt van openbare feitelijke gegevens. Het gaat om de ‘prestatie-indicatoren’ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, gegevens uit het programma Zichtbare Zorg en gepubliceerde wachtlijsten. Op alle door Elsevier onderzochte gebieden (veiligheid, effectiviteit, wachttijden en dienstverlening) scoort Alysis Zorggroep drie van de vier punten. Eerder dit jaar scoorde Alysis in de top 100 van ziekenhuizen van het AD ook bovengemiddeld. Zevenaar bereikte de 9e plaats en Rijnstate plaats 15 in deze top 100. Alysis biedt dus een constante bovengemiddelde kwaliteit op een breed aanbod van zorg.

Jankees Cappon, lid van de Raad van Bestuur van de Alysis Zorggroep, is tevreden: “Dit is een mooie score op de kwaliteitscriteria die er toe doen. Het is goed om te zien dat de prestaties van Alysis op het brede gebied van zorg stabiel hoog zijn of je nu kijkt naar de AD Ziekenhuis Top 100 van de laatste paar jaar of naar de uitkomsten van dit Elsevier onderzoek. Onze medewerkers zetten zich in voor de kwaliteit van zorg en de veiligheid van de patiënt. Het is een compliment waard als dat ook zichtbaar is en blijft. Ruimte voor verbetering is er altijd en dit blijft onze uitdaging.”

De volledige lijst is o.a. te bekijken op de website van RTL Nieuws.

Foto: Marco Derksen

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Alysis scoort goed in onderzoek naar de beste ziekenhuizen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*