Arnhem Mode Biënnale, nooit saai

{

Hoewel de Mode Biënnale al een tijd voorbij is, blijft het nieuws maar komen. Gisteravond bracht de gemeente het nieuws naar buiten dat Biënnale een voorschot krijgt van €60.000 op de subsidie van volgend jaar, de provincie doet hetzelfde. De reacties bij De Gelderlander en op Twitter liegen er niet om: geld storten in een bodemloze put, zonde geld en er hadden ook prullenbakken van geplaatst kunnen worden. De organisatie was in financieel zwaar weer gekomen door de tegenvallende bezoekersaantallen van de afgelopen editie. De Biënnale heeft zelf ook niet stil gezeten en bij bedrijven en instellingen ook €105.000 opgehaald.
Vanochtend worden de organisatoren van de Mode Biënnale wakker met het bericht dat ze per 1 oktober geen baan meer hebben, gouden handdrukken zijn niet toegestaan. Op deze manier wil de gemeente de weg vrij houden voor een nieuwe organisatievorm voor het modefeest. Eind deze maand verschijnt het evaluatierapport van bureau BMC. De aanbevelingen uit dat rapport zijn het uitgangspunt voor de toekomst van de Biënnale.

Enkele raadsleden uiten alvast hun ongenoegen op Twitter over de €60.000 die wordt voorgeschoten:

View “Voorschot subsidie Mode Biënnale. ” on Storify

Update:
Het bestuur heeft zelf besloten om op te stappen om zo de weg vrij te maken voor andere mensen die een nieuwe visie kunnen ontwikkelen voor de komende Biënnale. “Het bestuur heeft de afgelopen twee maanden hard gewerkt om de financiële situatie weer op 0 te brengen. Dit is gelukt en per 1 oktober is de Biënnale weer in een veilige haven”, aldus Medy van der Laan voorzitter van de Arnhem Mode Biënnale. “Er moet een nieuw concept komen met een betere balans tussen ambitie en geld.” Mevrouw van der Laan sluit zich aan bij wethouder van Wessem dat er ruimte moet zijn voor mensen om in de nieuwe organisatie terug te keren. “Zo blijven kennis en kunde behouden.”

Foto: Bas Boerman

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem Mode Biënnale, nooit saai"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*