Luchtkussenfeest Afterparty: prijzen uitreiken en vooruit kijken

{

Organisator Rob van Sprang van het Luchtkussenfeest is lichtelijk zenuwachtig. Straks zal hij voor een volle raadszaal de wethouder en de deelnemers van het Luchtkussenfeest toespreken. Zijn speech neemt hij kort voor aanvang nog door. “Het is toch een stukje bewustwording wat je uitspreekt naar de raad. De kinderen hebben een banier gemaakt met daarop de tekst: Sch√¥ne lucht voor Arnhem. Dat is toch waar de raad in de toekomst voor moet zorgen.”

Eind van deze middag vind in Dudok de Air, Kiss en Fly Afterparty plaats van het Luchtkussenfeest wat afgelopen juni plaatsvond. De organisatie van het feest is vooraf uitgenodigd op het gemeentehuis door wethouder Luc van Geffen. Deze ontmoeting heeft te maken met de ambities van de stichting richting de Millenniumdoelen, maar vooral ook met het feit dat Inge van der Vaart van I-link tijdens het luchtkussenfeest samen met de bezoekers (en later de energiemarkt en o.a. de Hugo de Groot- en Montessori school) een prachtige wolkenbanier heeft gemaakt van stukjes overgebleven stof. Ze gaat deze banier samen met een aantal kinderen aan de Wethouder aanbieden met de natuurlijk de oproep om hiervoor in Arnhem en omstreken zorg te blijven dragen.

Ter herinnering, verduurzaming en om je geheugen wat op te frissen heeft MVE Media in de persoon van Berko Mulder een filmpje gemaakt van het luchtkussenfeest, zie hieronder. Mij viel vooral op hoe hard het heeft geregend! Waarmee ik niets anders wil zeggen dan “bedankt” voor jullie inzet, doorzettingsvermogen en blijdschap die van Vaderdag 2011 en het Luchtkussenfeest een geweldig leuke dag heeft gemaakt.

Rob van Sprang ziet deze afterparty niet als afsluiter, maar meer als begin van het nieuwe Luchtkussenfeest. “Er is nog geen budget, maar we hebben nog de tijd tot de volgende vaderdag. Ondertussen broeien en bloeien de ideeën in mijn hoofd op. Zo zijn wij aan het kijken met de HAN en Alliander om een solarbootjes te laten bouwen en dat er een solarbootrace gehouden kan worden”. Wie aan wilt sluiten wordt rond 18:00 uur verwacht in Dudok voor de uitreiking van de Luchtkussenfeestprijzen die te winnen waren op 19 juni.

Totale opbrengst van het Luchtkussenfeest
De totale opbrengst 1.372,40 zal worden ingezet voor:
Stichting As-Salaam 56,40 (voor een kinderactiviteit tijdens Arnhem Wereldstad)
Stichting Pani 150 (107 + 43, zie www.stichtingpani.nl)
Vaders Actief 325 (kinderen gaan hun vaders bedanken voor 3 jaar actie)
De Ome Joops Tour 125 (Team sponsoring tijdens de tour in 2011)
Simavi, met moeders werken aan gezondheid -van Zambia 150 (59,1 vanwege de afhaalpozië + 90,90 Vaders Actief)
Jonahuis, opvang jongeren in nood 150 (bestemming in overleg)
Stichting Rozes For Childeren/Vluchtelingenwerk INLIA 250 (voor een kinderactiviteit tijdens Arnhem Wereldstad)
AAC G-sport, gehandicaptensport in Arnhem 66 (voor wijkgerichte activiteiten)
Het dierenasiel en de ambulance Arnhem 100 (bestemming in overleg)

* Deze verdeling is o.a. tot standgekomen door directe inzet op Vaderdag, op basis van de ingeleverde kaarten en de gewenste bestemming: 75% voor vaders actief, 15% voor Stichting Rozes/INLIA en 5 % voor Stichting Pani en de Ome Joops Tour.

* Het slechte weer heeft dan wel de pret niet mogen drukken, de opbrengst heeft er wel onder te lijden gehad. Vooral bij het restaurant “het gebakken luchtje”, de koffie en de poffertjes waar we de meeste opbrengst verwachtten, moest dit spijtig worden vastgesteld.

Lees meer over het Luchtkussenfeest op Arnhem dichtbij:

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Luchtkussenfeest Afterparty: prijzen uitreiken en vooruit kijken"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*