Wijken voor Kunst, aankomend weekend

{

De zevende editie van Wijken voor Kunst op zaterdag 17 en zondag 18 september 2011 heeft weer veel verrassingen in petto. Een weekend vol kunst en cultuur in de wijken Spoorhoek, Klarendal, Sint Marten tot aan de rand van het Sonsbeekkwartier. Meer dan 100 creatieve bewoners en ondernemers hebben hun krachten gebundeld om aan elkaar en aan bezoekers iets te laten horen en zien.
Momenteel bruist het al redelijk in de wijken; deelnemers zijn druk bezig met voorbereidingen, wisselen dat met elkaar op straat en schoolpleinen uit, diverse websites van ondernemers kondigen aan, op Facebook passeren telkens prikbordberichten en wordt de lijst met aangemaakte evenementen steeds groter.

Beperkt gebied
Wijken voor Kunst is voor bezoekers dé manier om kunstenaars en creatieve wijkbewoners in Klarendal, Sint Marten, Sonsbeekkwartier en Spoorhoek te ontmoeten.
Veel wijkbewoners maken speciale presentaties voor Wijken voor Kunst, werken voor de gelegenheid samen met andere kunstenaars uit de buurt of proberen iets nieuws uit, soms zomaar op straat. Dit jaar heeft de organisatie het manifestatiegebied beperkt tot locaties op een aantal op elkaar aansluitende straten in de wijken. Wat er gaat gebeuren is nu al te bekijken op de website van Wijken voor Kunst.

Geclusterd
In veel winkels in het Modekwartier exposeren beeldend kunstenaars en vormgevers.
Jonge professionele kunstenaars zijn bijeengebracht om in de nieuwe projectruimte van Wijken voor Kunst in de voormalige toneelschool op Hommelseweg 169 te exposeren. Interessante locaties voor andere groepsexposities zijn de Sint Janskerk (vlak voor de definitieve sluiting) aan de Verlengde Hoflaan, het ateliercomplex in de Sint Janskerkstraat en het Inloophuis aan de Van Slichtenhorststraat. In de kluswoningen van Sint Marten is o.a. te volgen hoe de panden worden opgeknapt en in Molen de Kroon zijn de resultaten te zien van een fotoproject van kinderen uit Klarendal, die een week lang hun leefomgeving hebben gefotografeerd.

Een greep uit de activiteiten
Op zaterdagmiddag is er een Urban Art festival georganiseerd op Bouwspeelplaats de Leuke Linde, op zaterdagavond staan singer-songwriters op het podium van Bosch, op zondagmiddag is daar een dichterspodium georganiseerd en spelen bands op een muziekpodium aan het Staringplein voor Café Atlanta. Verder zijn op verschillende expolocaties solomuzikanten ondergebracht.
De derde editie van De Wijk Danst! is te zien op zondagmiddag in de Lutherse kerk in Spoorhoek. Onder leiding van choreografe Steffie van Leth maken wijkbewoners een dansvoorstelling. In Danshuis Arnhem aan de Nijhoffstraat zijn verschillende presentaties van choreografen te zien, plus exposities van dansfoto’s en tekeningen.
Theatergroep Cactus presenteert filmpjes ‘Klarendalse vrouwen’, een parodie op Gooische vrouwen. Op zaterdag in Albert Heijn, op zondag op de Klarenmarkt. Op zondag hebben jonge ondernemers uit het modekwartier een Young Designers Market georganiseerd.

En nog veel meer…
Alle locaties zullen – tenzij anders vermeld – beide dagen open zijn tussen 12:00u en 18:00u. Maar kijk vooral ook op de website van stichting Wijken voor Kunst!

Stichting Wijken voor Kunst komt voort uit een buurtinitiatief van kunstenaars, creatieve en kunstliefhebbende bewoners. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de wijkplatforms van Klarendal en Sint Marten&Sonsbeekkwartier en de Wijk Actie Plannen van deze wijken.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wijken voor Kunst, aankomend weekend"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*