Rechercheteam onderzoek moord prostituee Ida Sjamsudin afgebouwd

{

Het rechercheteam dat de moord op de Arnhemse prostituee Ida Samsjudin onderzoekt wordt afgebouwd. Het onderzoek heeft tot nog toe geen nieuwe aanknopingspunten naar een dader opgeleverd. Gezien de stand van zaken in het onderzoek is het niet langer nodig om het ruim twintig man tellende rechercheteam in stand te houden. Indien er nieuwe informatie bij de politie bekend wordt, zal dat nader worden onderzocht.

Op maandagochtend 22 november 2010 ontdekte een medewerker van een bedrijf aan de Arnhemse Badhuisstraat naast een afvalcontainer het lichaam van de 51-jarige straatprostituee Ida Sjamsudin. Ze bleek door geweld om het leven te zijn gebracht. Sindsdien is het rechercheteam bezig met het onderzoek waarbij de hulp van getuigen via verschillende media, waaronder Opsporing Verzocht, dagblad De Gelderlander en Omroep Gelderland werden ingeroepen. Daarnaast werd gebruik gemaakt van social media zoals Hyves en Twitter en werden SMS-bommen ingezet rondom televisie-uitzendingen waarin de zaak aan de orde kwam. Een beloning mocht ook niet baten.

Straatroof
Op 15 november 2011 werd nogmaals de hulp van de diverse media ingeroepen in verband met nieuwe informatie over de mogelijke betrokkenheid van een aantal auto’s. Op basis van de informatie die de politie daarbij binnenkreeg, denkt de politie wel een straatroof te hebben opgelost die eind december 2010 plaatsvond op de Remisestraat, vlakbij de plek waar Samsjudin destijds werd vermoord.

Verkeerde conclusies
Een 34-jarige vrouw uit Arnhem werd in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 december 2010 op de Remisestraat onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van haar tas. De Arnhemse kwam daarbij met de schrik vrij. De informatie die het rechercheteam binnenkreeg na 15 november 2011, leidde naar een 22-jarige Arnhemmer. Deze man is maandag 28 november aangehouden. Vervolgens werd op 19 december een 23-jarige man uit Den Haag aangehouden. Ze zijn allebei voor 90 dagen in gevangenhouding gesteld. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de straatroof van 29 december 2010. De politie houdt er rekening mee, dat in het milieu verkeerde conclusies zijn getrokken door deze straatroof te verwisselen met de moord op Ida Samsjudin.

Onbevredigend
De moord op Ida Indriati Sjamsudin was en is nog steeds de zorg van het rechercheteam. Daarvoor zijn tot dusver alle feiten en aanwijzingen onderzocht, maar die hebben niet kunnen leiden naar een verdachte. Dit resultaat is ook voor het rechercheteam onbevredigend. Als er nieuwe informatie rond deze zaak bij de politie bekend wordt, dan zal die nader worden onderzocht. Eventuele tips blijven welkom, men kan dan contact opnemen met de politie via e-mail: RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl, telefoon: 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Bron: Politie Gelderland-Midden
Foto: ANP

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Rechercheteam onderzoek moord prostituee Ida Sjamsudin afgebouwd"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*