Prostitutie debat Arnhem stemt Rudy Kousbroek hoopvol

{

Prostitutie: volgens de een hoort het bij een stad als Arnhem, volgens een ander is het meest ernstige vorm van vrouwenvernedering die er bestaat. D66 Arnhem organiseerde er een debat over in café De Kroeg.

Het was onzeker of Rudy Kousbroek ook bij het debat zou zijn maar net iets over half acht komt de markante galleriehouder/sportschoolhouder/ex-raamexploitant toch binnenlopen. Hij neemt zijn plek in op het podium bij Bart van Meer (advocaat/OKA), Berrie van Helden (journalist De Gelderlander) en Tamara Visser (Iriszorg). Bob Roelofs heeft de leiding over het debat.

Buurt zorgt zelf voor overlast
Bij Rudy zit vooral veel wrok tegen de politiek. Er is van alles beloofd aan de raameigenaren maar er is weinig van terecht gekomen. Zoals het eroscentrum op het Billitonterrein waar Rudy nog een ontwerp voor heeft gemaakt. “Een rond, donutvormig gebouw met een mooi plein in het midden met allerlei randactiviteiten als kunstenaars en een restaurant.“ Maar alles wat hij heeft ingediend bij de gemeente is zo weer in de la verdwenen. En die overlast in de wijk? “De parkeerproblemen zijn er nog steeds, de buurtbewoners hebben allemaal één of twee auto’s. Er is nog steeds nergens plek om te parkeren.”

Verschuiving naar andere wijken
De zaal mengt zich ook in het debat. Eric Derksen heeft jarenlang in het Spijkerkwartier gewoond en ziet een verschuiving van de randverschijnselen als drugsoverlast naar andere wijken. Andere politieke partijen in de zaal melden zich ook bij Bob Roelofs. Addy Plieger van de ChristenUnie: “Prostitutie is de ernstigste vorm van vrouwenvernedering. Maar je moet er niet je ogen voor sluiten zoals het college doet, het beleid is nooit geëvalueerd zoals het wel beloofd is in de nota ‘Van rood naar groen’.”

Briljante zet
De gemeente heeft volgens Bart van Meer “een briljante zet” gedaan door te eisen van de acht exploitanten dat ze met een gezamenlijk plan moeten komen én dat ze door de Bibob-toets moeten komen. “Onmogelijk” volgens Rudy. Hoewel ze er een paar jaar geleden uit waren qua raamverdeling, zijn er een aantal niet door de Bibob-toets gekomen. Nu wonen er een aantal in het buitenland en “die komen echt niet terug.”

De eis van acht, om het maar even zo te noemen, lijkt niet meer heilig voor de politiek. Althans, zoals de partijen gisteravond in De Kroeg bijeen zaten. Als die eis wordt losgelaten, heeft Rudy wel weer hoop. “Ik verwachtte eigenlijk een slappe hap vanavond maar dit geeft weer hoop.” Of hij er nog wel zin in heeft? “Als ik morgen mag beginnen, heb ik het pand gelijk vol met meisjes.”

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Prostitutie debat Arnhem stemt Rudy Kousbroek hoopvol"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*