Transfermarkt voor amateur voetbalclubs

{

Voetbalclubs worden nogal eens geconfronteerd met plotselinge vacatures. Niet alleen in bestuursfuncties, maar ook binnen de verschillende elftallen. Intussen zitten verschillende voetballers thuis. Zij zouden wel (weer) willen beginnen met voetballen, maar vragen zich af welke clubs op hen zitten te wachten. Er zijn voetbalclubs waarvan een jeugdteam dankzij een goede lichting volgend jaar plotseling op een hoog niveau gaat voetballen, maar kan de volgende lichting dat aan? En dat terwijl ergens anders ouders zich afvragen of hun zoon of dochter niet beter een andere club kan zoeken omdat dat beter past bij zijn of haar niveau. De nieuwe site Transfermarkt.nu probeert al deze zoekenden bij elkaar te brengen.

“Speler van 21 jaar, zoekt club in omgeving van Tilburg, Goirle. Positie is Linksback, linkshalf. Kwaliteiten: Doorzettingsvermogen, werkpaard, gedreven, winnaarsmentaliteit”

“Voetbalvereniging RKAVIC te Amstelveen zoekt met ingang van het seizoen 2012-2013 een ervaren en enthousiaste trainer voor de zaterdagselectie.”

Nog even en het amateurvoetbal gaat weer in volle hevigheid van start. Vaak een spannend moment voor de voetbalclubs, want zien ze alle leden weer terug op de velden? Wijzigingen bij de selectieteams komen misschien niet zo heel veel voor en zie je wel aankomen, maar hoe zit het met de andere teams? Voetbalclubs worden nogal eens ongewild met vacatures geconfronteerd, óók tijdens het seizoen. De keeper van het vijfde die toch zijn gezin voorrang wil geven, de trainer van B3 die moet stagelopen en geen tijd meer heeft of de spits van Dames 2 die eigenlijk toch basketbal leuker vindt.. Aan de andere kant zijn er niet-actieve voetballers die wel weer eens het veld op willen, maar niet precies weten of en w√°√°r er iemand op ze zit te wachten. Speciaal om die vraag en aanbod bij elkaar te brengen bestaat sinds november www.transfermarkt.nu.

Alle vacatures
Oprichters van Transfermarkt zijn Ineke Hofland en haar dochter Nikky. Beiden zijn actief bij JOS Watergraafsmeer in Amsterdam. Toen Ineke van haar bestuur de vraag kreeg om eens ‘om zich heen te kijken’ toen de club een leider en een grensrechter zocht, merkte ze dat er niet zoiets als een centrale vacaturebank in het amateurvoetbal bestaat. “Er zijn heel veel sites, van de KNVB tot Tweenul.nl, maar nergens kunnen zowel clubs als spelers en trainers een overzicht vinden van √°lle vacatures”.
Ineke sprak erover met dochter Nikky en samen kwamen ze tot de conclusie dat er één website voor vacatures in het amateurvoetbal in Nederland moest komen. Op 4 november 2011 ging Transfermarkt online. Binnen twee maanden zijn er al 300 accounts aangemaakt, het bijbehorende twitteraccount heeft al 1400 volgers. “Maar voor je zover bent moet er een hoop gebeuren”, aldus Nikky. “We zijn begonnen met het benaderen, via de mail, van alle clubs in West I. Het is puur handwerk, dat verzamelen van al die e-mailadressen van de clubs. We zijn nu bezig met Overijssel, Brabant en Limburg. Het is nogal een klus”.

Klus
Een klus waar veel vrije tijd van de dames in gaat zitten. Ineke: “het is gewoon liefdewerk oud papier, we verdienen er niets aan. Sterker nog, we leggen er geld bij. We hopen dat er binnenkort wel een bedrijf opstaat dat er geld in wil steken, want de website is nog niet klaar. We willen nog graag wat meer functionaliteiten, zoals het verfijnen van de zoekfuncties. Ook de indeling kan nog wat beter.”
Transfermarkt.nu zet nadrukkelijk ook de social media in om clubs en voetballiefhebbers met elkaar te verbinden. “We hebben nu dus al meer dan 1400 volgers op Twitter”, vertelt Nikky, “en zodra we ergens een vacature op Twitter zien dan pikken we die op om te retweeten. Zo breiden we ook ons netwerk uit”.

Uitbreiding
Er zijn al succesvolle bemiddelingen geweest, in november zelfs al. Een oproep voor getalenteerde B-junioren voor een elftal dat in de Tweede Divisie ging spelen, leverde genoeg respons op. “Junioren, maar ook senioren, kunnen zichzelf ‘aanbieden’ op de site”, aldus Ineke. “Denk bijvoorbeeld aan jongens en meiden die in een andere stad gaan studeren en niet goed weten welke club goed bij ze zou passen. Zij kunnen ook een advertentie plaatsen”. Maar Transfermarkt.nu heeft meer plannen. Inmiddels zijn ook oproepen voor oefenduels, toernooien, selectietrainingen en talentendagen geplaatst.
Ineke en Nikky Hofland roepen iedere voetbalclub, maar ook iedere voetballer op om een account aan te maken op Transfermarkt. “Binnen niet al te lange tijd willen we in heel Nederland bekend zijn, bij iedereen, van clubbestuurder tot F-pupil”.

Foto: Sponzenridder

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Transfermarkt voor amateur voetbalclubs"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*