Vitesse komt kwaliteit te kort tegen SC Heerenveen: 1-2

De kortste weg naar Europa is voor Vitesse geeindigd in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. SC Heerenveen was met 1-2 te sterk. De gasten toonden echter vooral aan dat Vitesse op dit moment simpelweg kwaliteit te kort komt. De Friezen combineerden beter, vonden elkaar makkelijker en waren veel beweeglijker.

Stanley Aborah scoort 1-0

De thuisclub kwam tot welgeteld een uitgespeelde aanval, die overigens ook direct een doelpunt opleverde. Tegen het eind van de eerste helft ontdeed rechtsbuiten Renato Ibarra zich op het middenveld met een magnifieke schijnbeweging van twee tegenspelers. Een goede loopactie van Marcus Pedersen bracht Stanley Aborah in scoringspositie, Ibarra speelde de bal op goede snelheid aan en de Ghanees knalde de bal hoog in het dak van het doel bij de eerste paal binnen: 1-0 en dat was tevens de geflatteerde ruststand.

Na de rust zette Heerenveen een tandje bij. Vitesse kwam niet meer onder de druk uit, zonder dat de gasten echt veel kansen kregen. Piet Velthuizen hield zijn ploeg in eerste instantie nog met kunst- en vliegwerk op de been. In de 67e minuut moest hij toezien dat Viktor Elm boven alles en iedereen uittorende en de bal uit een corner langs de paal binnenknikte. Koud vier minuten later was de doelman opnieuw kansloos. Bas Dost tikte van dichtbij de bal binnen na een afgemeten voorzet van Darryl Janmaat.

Vitesse probeerde wel wat, het zette allemaal weinig zoden aan de dijk. De gevaarlijkste actie was nog een afstandsschot van Patrick van Aanholt, die voor het eerst in de basis aantrad. Zijn schot leek ongevaarlijk, maar bezorgde Vandebussche nog wat moeite. Dat was al ver in blessuretijd.

Voor de winterstop zat alles mee, het was de derde verliespartij op rij. Sommige spelers kunnen niet meekomen. Stanley Aborah speelt alles in een tempo, Alexander Buttner is inmiddels ongeschikt als middenvelder, de Japanner Yasuda viel slecht in, Marcus Pedersen speelt dramatisch. Het gemis van de as Kashia, Annan en Bony doet zich veel sterker voelen dan was gehoopt.

De weg naar Europa via de competitie lijkt me gezien de concurrentie en de huidige staat van het elftal een onmogelijke opgave. Zaterdagavond komt NAC Breda op bezoek in Gelredome, dat vanavond werd bevolkt door ruim 10.400 toeschouwers.

(Foto: Henk Parren/Vitesse.org)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse komt kwaliteit te kort tegen SC Heerenveen: 1-2"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*