Vitesse zonder moeite langs De Graafschap: 2-0

Voor het oog van slechts 16.700 toeschouwers heeft Vitesse in de streekderby tegen De Graafschap gedaan wat het moest doen: winnen. Na 90 minuten stond er een stand van 2-0 op het scorebord. Die score deed recht aan het spelbeeld. De Graafschap probeerde tegen te houden, Vitesse beschikt echter over meer individuele klasse die zich uiteindelijk vertaalde in treffers van Bony en Mike Havenaar.

Mike Havenaar scoort 2-0

Best was het opnieuw niet. Het was aan Piet Velthuizen te danken dat de gasten niet na 20 minuten op voorsprong kwamen. De doelman redde met zijn voeten. Vitesse hanteert in de laatste wedstrijden ook een te traag tempo om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Na een half uur spelen knalde Wilfried Bony vanaf grote afstand de bal via de binnenkant van de paal binnen: 1-0. Niet veel later kreeg Guram Kashia na een vloeiende aanval kans de score te verdubbelen, hij stuitte op Yves de Winter.

Na de rust speelde Vitesse richting de zuidtribune en vooral in de eerste vijf minuten leek de tweede treffer een kwestie van tijd. Havenaar kopte naast, De Winter moest redden op een inzet van een zijn verdedigers en zag een van richting veranderde bal langs de goede kant van de paal gaan. Vitesse zakte daarna weer weg, zonder dat De Graafschap potten kon breken.

De beste kans was voor Bony, zijn stiftbal mislukte. In de 74e minuut speelde Jan-Arie van der Heijden wel een keer de bal naar voren en Mike Havenaar schoof de bal knap onder De Winter door: 2-0 (foto). Het was de laatste daad van de Nederlandse Japanner, Marco van Ginkel was zijn vervanger. Hij bracht direct weer diepgang in het spel van de thuisclub, zonder dat er overigens nog werd gescoord. De 2-0 werd zo tevens de eindstand. Drie broodnodige, maar ook vanzelfsprekende punten. Alexander Buttner werd Man of the Match, een titel die mijns inziens meer toekwam aan Anthony Annan.

(Foto: Henk Parren/Vitesse.org)