De wolf is los

{

Een beeldschone vrouw ligt te rusten, zich niet bewust van het ruige, harige monster dat haar besluipt. Ze wordt – natuurlijk – overweldigd, maar de serene glimlach op haar lippen blijft.
Het wolvenroedel hergroepeert en trekt verder, samenklittend, spelend, jagend en vechtend. In steeds wisselende samenstelling wordt er aangetrokken en afgestoten. Naast botte agressie ontstaan er ook tedere bondgenootschappen. Maar kortstondig. Want de dreiging blijft; altijd zijn de dieren op hun hoede.
Die wolven, het zijn net mensen…

Wolf is een dansvoorstelling over het beest in de menselijke ziel, gedanst door vijf dansers. Het is een uiterst dynamisch en lichamelijk stuk, zoals ik dat gewend ben bij Gif-t. Het ontbreekt er nog maar aan dat de dansers blaffen en huilen.

De maker van de voorstelling, choreograaf en danser Lorenzo Borella ziet zich als verhalenverteller. Dans als combinatie van bewegingen in de ruimte is hem niet genoeg. Met bewegingen wil hij uiten wie we zijn, wat we voelen en wat we denken. En graag een beetje heftig. Met het theater als arena. Het moet over iets gaan, het moet uitvoerders en publiek raken.
Volgens Borella leeft ieder mens een leven lang tussen twee sterke machten: het beest en de geest. Machten die beide een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben. Wat leidt tot heftige innerlijke strijd. Wordt een macht te sterk dan overschrijdt de mens grenzen: verleidelijke én gevaarlijke grenzen. De mens heeft het beestachtige achter zich gelaten. Toch vreet het verlangen ernaar voortdurend aan zijn ziel. Onrustig en onverzadigbaar jaagt de mens door het leven. Als een wolf.

De voorstelling Wolf van fysiek theater Gif-t is nog op 23 en 24 maart om 20:30 uur te zien in Loods 008, Van Oldenbarneveldtstraat 90 (t.o. benzinestation), reserveren via: info@gif-t.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De wolf is los"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*