Plannen nieuwe creatieve hippe centrumwijk akkoord

{

De gemeente heeft samen met woningcorporatie Volkshuisvesting een plan gemaakt voor een nieuwe creatieve centrumwijk langs de Rijnkade, ten oosten van de John Frostbrug. Het plan voorziet in de (ver-) nieuwbouw van ruim 800 woningen, een buurtwinkelcentrum, woon- werkeenheden, ateliers en (horeca-)voorzieningen. De restauratie van Van Verschuerwijk is afgerond en met de restauratie van het MOW-complex is gestart. De planning voor de eerste nieuwbouw is 2013.

Wethouder Margreet van Gastel: “Op deze locatie willen we een stoer stadsdeel maken, waar we de historie van de oude industriële bebouwing in zullen herkennen. Zowel de architectuur als het programma zorgen voor een bijzondere en meer dan gemiddelde woonbuurt. Dit wordt de plek waar we straks allemaal willen wonen, creatief, stoer en gezellig. Dicht bij de Rijn, het centrum én de uitvalswegen.”

Het plan
Het wordt een echte stadswijk. De hovenstructuur sluit aan op de monumentale Van Verschuerwijk. Openbare ruimtes met kleine, intieme pleinen en looproutes verbinden de kleinere delen van het nieuwe plan onderling en met de omgeving. Hogere bebouwing is komt langs de Westervoortsedijk en Rijnkade. Het M.O.W. gebouw moet gaat bruisen van de creatieve activiteiten van de kunstenaars die hier een atelier huren.

Overeenkomst
Tegelijkertijd met het vaststellen van het stedenbouwkundig plan stemde burgemeester en wethouders in met het aangaan van een overeenkomst met Volkshuisvesting Arnhem. Volkshuisvesting Arnhem richt zich met name op de ontwikkeling en realisatie van de woningen. De gemeente verkoopt ongeveer 5 hectare grond aan de woningcorporatie, maakt gronden bouwrijp, voert een omvangrijke bodemsanering uit, richt het openbaar gebied in en vernieuwt de Westervoortsedijk en het Van Verschuerplein.

Foto: Friendly Fire

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Plannen nieuwe creatieve hippe centrumwijk akkoord"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*