Doorstroomvoorziening voor daklozen in gebruik

{

Vandaag open, de doorstroomvoorziening voor daklozen aan de Remisestraat 2. Na een maandenlange verbouwing is het pand nu geschikt om mensen zonder huisvesting met ernstige problemen op te vangen. Ze krijgen er tijdelijk onderdak en begeleiding zodat ze zo snel mogelijk kunnen doorstromen naar een zelfstandige woning of begeleid/beschermd wonen. De nachtopvang van IrisZorg aan de Rijnkade en dagopvang aan de Eusebiusbuitensingel gaan dicht.

De opvang bestaat uit drie verdiepingen en een kelder. Op de begane grond bevinden zich ondermeer een ‘huiskamer’ voor verslaafden en een ‘huiskamer’ voor niet-verslaafden, deze doelgroepen worden dus gescheiden. Overdag kunnen hier 50 mensen terecht. De eerste verdieping is in zijn geheel ingericht voor overnachtingen en telt een één-, twee- en driepersoonskamers met in totaal 35 bedden. De tweede verdieping telt zestien beschermd wonenplekken. Dat zijn kleine éénpersoonskamers in combinatie met een gezamenlijke woonkamer en keuken. De kelder ten slotte biedt ruimte voor werk en recreatie. Op Arnhem.nl zijn foto’s en plattegronden met de precieze indeling van de Doorstroomvoorziening te vinden.

Beheerplan
Tal van maatregelen – variërend van cameratoezicht en extra verlichting tot gedragsregels voor de cliënten en (politie)toezicht – moeten overlast, onveiligheid en onveiligheidsgevoelens in de omgeving voorkomen, of snel aanpakken als daar aanleiding toe is. Voor de eerste twee maanden is extra beveiliging ingehuurd. Die beveiliging houdt niet alleen de situatie in de Remisestraat in de gaten, maar ook die in de omgeving. Er is een uitgebreid beheerplan opgesteld en omwonenden zijn geïnformeerd over waar ze terecht kunnen als er onverhoopt toch sprake zou zijn van overlast.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Doorstroomvoorziening voor daklozen in gebruik"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*