Drugsoverlast op station Arnhem Velperpoort

{

Station Arnhem Velperpoort, niet het mooiste plekje van onze stad. In 2011 werd het stationnetje zelfs door treinreizigers beoordeeld als het minst prettige station van Oost-Nederland. De laatste paar maanden zal het plezier nog minder zijn geworden aangezien er een groep mensen met grote regelmaat drugs gebruikt in de wachtruimtes op het perron.

Vijf keer per week reis ik vanaf Velperpoort en heb bijvoorbeeld deze week al twee keer mensen ‘iets’ van een zilverpapiertje zien roken. Dat is geen toeval meer. Dat weet ook de politie, die bekend is met de problemen op en rond het station, zo bevestigt men telefonisch. Ze houden het in de gaten maar het is lastig om er wat aan te doen, op aanhouden en boetes uitschrijven na.

Arnhem beschikt ook over een prachtige nieuwe opvang- en gebruikersruimte. Alle ruimte om drugs te gebruiken zonder iemand tot last te zijn.

In 2011 kondigde wethouder Van Wessem een opknapbeurt aan van het gebied waarmee Station Velperpoort een nieuwe toegang zou worden tot het Modekwartier in Klarendal. De PvdA vraagt het college wanneer er werk wordt gemaakt van het opknappen van het station en wat er gaat gebeuren om op de korte termijn de veiligheid op en rond het station Velperpoort voor reizigers, bewoners en winkeliers te verbeteren.

Foto: Lapingvino

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Drugsoverlast op station Arnhem Velperpoort"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*