Vitesse: niet fucken met Russen

{

Büttner in betere tijden bij Vitesse

Voetballer Alexander B√ºttner is een speelbal van tussenpersonen en makelaars die andere belangen prevaleren boven die van Vitesse. Dat zei advocaat Corbeek, die de belangen van de speler behartigt, tijdens de arbitragezaak bij de KNVB in Zeist die door de 23-jarige Achterhoeker was aangespannen tegen de Arnhemse club. “Zijn carriere wordt kapot gemaakt.”

Inzet van de zaak was om het doorlopende contract van Büttner per direct te ontbinden nadat de verdediger in eerste instantie een terugkeer in de hoofdmacht had geeist. De verdediger zou dan 5.7 miljoen euro aan Vitesse moeten betalen, zo liet Vitesse-advocaat Frans de Weger weten. Beide partijen stonden dinsdagavond lijnrecht tegenover elkaar.

Verstoorde relatie
Corbeek spreekt van een ernstig verstoorde relatie en het bewust blokkeren van een transfer. Vitesse bestijdt dat en zegt dat de speler zelf verantwoordelijk is voor de inhoud en bepalingen van zijn contract. “Vitesse is niet verplicht om hem te verkopen en een speler kan dat niet afdwingen. Alexander was al heel lang zelf uit op een transfer. Hij heeft ook in de media gezegd dat hij een andere uitdaging zocht”, aldus De Weger.

Tussenpersonen met provisie
Vitesse, geleid door de Georgische zakenman Merab Jordania, deed er volgens het kamp B√ºttner echter alles aan om juist een transfer te realiseren met de Engelse club Queens Park Rangers (QPR), omdat daar een “lijntje ligt met tussenpersonen die tien procent provisie kregen.” Met Fulham kon pas worden onderhandeld bij een bedrag van zes miljoen euro, terwijl QPR ongeveer de helft moest overmaken voor het nog één jaar doorlopende contract van de speler. Vitesse bevestigde dat ook, maar liet via De Weger horen dat de club dit zelf mag bepalen. Bij QPR had B√ºttner echter zelf geen “goed gevoel.”

Southampton
Een transfer naar het Engelse Southampton leek in de eerste week van juli wel uitkomst te bieden, maar ketste door aanvullende eisen op het laatste moment af. De vader van de speler wilde volgens beide partijen zes ton provisie op een transfer van 4.2 miljoen euro, maar Vitesse vond dat te gortig. “Daar zijn gewoon afspraken over gemaakt en die hoor je dan na te komen”, zei de voetballer na de zitting in Zeist.

Tweede team
Vitesse deed de vader van de geboren Doetinchemmer een tegenvoorstel van 2,5 ton, maar daar werd niet op gereageerd en de verwachte transfer naar Southamtpon kwam er uiteindelijk niet. Daarop zette Vitesse de linksback enkele dagen later terug naar het tweede team. “Ik kreeg te horen dat er geen plaats meer was voor mij in het eerste. Ik was niet meer welkom. Ted van Leeuwen (technisch directeur, red) zei verder dat voor Russen geld niet belangrijk is. ‘Je moet niet fucken met Russen’ vertelde hij mij. Ik had ineens geen kleren meer toen ik op de club kwam, kreeg rugnummer vijftig en mocht niet op de selectiefoto. Alles was weg. Ja, dat doet pijn als je altijd honderd procent inzet hebt getoond”

Van Leeuwen ontkende die lezing niet, maar ging wel in op de aanvullende eis.“Wij vonden het niet gepast om een vader te betalen die ons het mes op de keel zet.” De commissie wilde van Van Leeuwen weten of er nog een weg terug is voor de speler bij Vitesse. “Het kan zijn dat Alex straks weer wordt opgenomen in de selectie. Tijd, plaats en omstandigheid bepalen alles”, aldus de technisch directeur.

Vitesse wilde na de zitting niet inhoudelijk reageren. “Wij onthouden ons van commentaar. De uitspraken van het kamp B√ºttner zijn voor hun rekening. Wij wachten de uitspraak die over een week komt af en komen dan met een inhoudelijke reactie”, aldus woordvoerster Ester Bal.

Bron: Omroep Gelderland
Foto: ANP

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse: niet fucken met Russen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*