Metamorfose Nieuwstraat moet Zuidelijke Binnenstad levendiger maken

De Nieuwstraat staat een stevige metamorfose te wachten. Als het aan de gemeente Arnhem ligt, wordt de hele oostelijke straatwand vernieuwd. Verantwoordelijk wethouder Hans de Vroome verwacht dat de Zuidelijke Binnenstad zo levendiger wordt.

Vlakbij de plek waar de Jansbeek zich in de Rijn stort, komt een markant gebouw met op de begane grond ruimte voor winkeltjes, horeca, een galerie, werkplekken en fietsenstallingen. Daarboven is plaats voor zo’n 50 appartementen.

Bij de bouw worden duurzame materialen gebruikt en ook voor de toekomstige bewoners is alvast over duurzaamheid nagedacht. Zo voorziet het gebouw bijvoorbeeld in een deelautoconcept.

Met bovengenoemd plan won ontwikkelaar AM met architect Barcode de tender voor de herontwikkeling van het gebied Nieuwstraat. Volgens De Vroome is het passend op deze plek en sluit goed aan bij wat er hier al is. “Het is een compleet plan, zeker ook als het gaat om duurzaamheid.”

Het is een doel van de gemeente om van de zuidelijke binnenstad weer aantrekkelijk te maken. De afgelopen jaren is daarin fors geïnvesteerd. Dit plan is hier onderdeel van.

Eind oktober hoopt de gemeente een overeenkomst te kunnen sluiten met de ontwikkelende partij. Naar verwachting zal dan begin 2020 gestart worden met de realisatie van het plan. In de tussentijd zullen de huidige panden gesloopt worden en wordt het terrein bouwrijp gemaakt door de gemeente.

Bron: RTV Arnhem Beeld: Barcode Architects

Reacties