Aftrap campagne subsidie peuteropvang

Vandaag kliederden en spatterden peuters en wethouder Ron König er flink op los!

Vanaf 1 januari 2017 kunnen alle Arnhemse peuters eerder én vaker gebruik maken van peuteropvang. Gemeente Arnhem subsidieert peuterplekken voor peuters waarvan de ouders geen recht hebben op kinderopvangtoeslag. In Arnhem zijn er ongeveer 50 peuterspeelzalen en kinderdagverblijven waar de gemeente dit aanbod subsidieert. Met een ludieke actie gaf wethouder Ron K√∂nig vandaag de aftrap voor de nieuwe subsidieregeling.

Arnhemse peuters kunnen al vanaf twee jaar naar de peuteropvang (voorheen was dit 2 ¬Ω jaar). Hierdoor kunnen Arnhemse peuters al een half jaar eerder starten. Hiermee komt gemeente Arnhem tegemoet aan de wens van ouders. Zij geven steeds vaker aan dat hun kind al met 2 jaar toe is aan meer uitdaging. Peuteropvang is een leuke, goede manier voor peuters om spelenderwijs te leren én zich voor te bereiden op een goede start op de basisschool.

Vanaf 1 januari 2017 kunnen peuters die wonen in gemeente Arnhem gebruik maken van niet 6 maar 12 uur per week peuteropvang. Gemeente Arnhem loopt hierbij voor op landelijke wetgeving. Minister Asscher wil namelijk dit in 2020 namelijk als standaard hebben voor alle gemeenten.

Een overzichtskaart voor de aangesloten gesubsidieerde opvanglocaties is te vinden via deze link. Klik hier voor meer informatie en bekijk het filmpje op Facebook of lees de brochure.

Bron: Persbericht gemeente Arnhem

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Aftrap campagne subsidie peuteropvang"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*