Alertheid politie bij Koerdische demonstratie

Volgens Omroep Gelderland leidt een demonstratie van Koerden in Arnhem tot extra alertheid van de politie. Morgenmiddag start er om 14.00 uur een demonstratie vanaf het Willemsplein naar Musis Sacrum. Dit is aangekondigd als een looptocht / meeting.

De organisatie DemNed, de Democratisch Koerdische Gemeenschap in Nederland wil op vreedzame wijze demonstreren, maar dat is niet te garanderen gelet op de spanningen die in de (Nederlandse) Turkse gemeenschap bestaan op dit moment.

Het is niet uitgesloten dat aanhangers van de Turkse president Erdogan een tegenactie gaan ondernemen. Volgens de organisatie komen er morgen honderden Koerden uit heel Nederland naar de demonstratie om aandacht te vragen voor het lot van Abdullah Öcalan, de leider van de afscheidingsbeweging PKK die al jaren is opgesloten in een Turkse gevangenis.

Gelet op alle recente ontwikkelingen in Turkije na de coup-poging baart de gevangenschap van Öcalan de Koerden erg veel zorgen op dit moment. Daar willen zij morgen aandacht voor vragen tijdens de demonstratie.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Alertheid politie bij Koerdische demonstratie"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*