Laatste weken om te kiezen voor een groen stadshart

Impressie van het alternatieve plan van de initiatiefgroep Het Kloppend Stadshart

De burgercoalitie voor een referendum over Stadsblokken-Meinerswijk doet een oproep aan de inwoners van Arnhem. Doe mee en maak deel uit van een grote groep die pleit voor een openbaar toegankelijk en groen uiterwaardenpark. Al bijna 1700 mensen gingen u voor. Als de komende drie weken nog eens ruim 1300 inwoners hun handtekening zetten dan kunnen de bouwplannen van de gemeente worden tegengehouden. Dan moet de gemeenteraad namelijk een referendum uitschrijven over zijn plannen om een woonwijk te bouwen op Stadsblokken en een villabuurt op de noordpunt van Meinerswijk. Dit is √∫w kans om dit, samen met ons, tegen te houden.

Het gemeentelijke plan waar het allemaal om draait, maakt de bouw van 250 tot 350 woningen mogelijk op Stadsblokken-Meinerswijk; circa 80 villa’s moeten komen op de locatie van de steenfabriek en 170 tot 270 appartementen rondom de ASM haven. De haven waar nu de Stadsblokkenwerf ligt en het festival de Luie Hond plaatsvindt. Het evenemententerrein, de Stadsblokkenwerf en het Watersportcentrum blijven bestaan. In ruil voor de woningen zal de ontwikkelaar de (natuur)gebieden openbaar maken die nu afgesloten zijn voor publiek.

De burgercoalitie heeft afgelopen weken vele mensen gesproken in de wijken, het centrum, rondom festivals, Kronenburg en op sociale media. Een groot deel van deze mensen is geschrokken van de voornemens om te bouwen en heeft er geen vertrouwen in dat evenemententerrein, Stadsblokkenwerf en Watersportcentrum in stand kunnen blijven. Een groot deel van de mensen begrijpt waarom de burgercoalitie een referendum wil organiseren. Mensen zijn verbaasd over hoe makkelijk de gemeente de (samen met burgers opgestelde) gebiedsvisie terzijde schuift. Mensen zijn er ook verbaasd over hoe makkelijk de roep van de burger terzijde wordt geschoven.

Veel mensen staan achter het alternatieve plan van de initiatiefgroep Het Kloppend Stadshart dat vóór ontwikkeling is en tegen woningbouw. Waar onder andere natuur, passende evenementen, (cultuurhistorische) scheepsbouw en een werkplaats voor de toekomst centraal staan. Een plan dat niet veel hoeft te kosten en zichzelf kan bedruipen. Een plan voor alle Arnhemmers.

Dus, Arnhemmers, plaats uw handtekening om een referendum mogelijk te maken. Dit kan bij het Stadhuis en bij Loket Zuid. Het referendum zal dan dit najaar plaatsvinden. Wanneer het referendum vervolgens leidt tot een meerderheid van stemmen tegen het raadsvoorstel zal een groot deel van de fracties dit respecteren. Dan is er weer een dialoog met de stad mogelijk, met de Arnhemmers, en behouden we samen de voor de stad zo belangrijke groene long. Samen!

De burgercoalitie bestaat uit initiatiefgroep Kloppend Stadshart, wijkplatform Malburgen West, Stadsblokken – Meinerswijk, Milieudefensie Arnhem, ondersteund door GroenLinks, Arnhem Centraal en Partij voor de Dieren.

Dit is een ingezonden bericht van de Initiatiefgroep Het Kloppend Stadshart.

 

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Laatste weken om te kiezen voor een groen stadshart"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*