Alle Koningsdag-activiteiten in één app

RealMusic en Ik hou van Arnhem hebben met steun van Breedband Arnhem een overzichtelijke app en website ontwikkeld om Arnhem goed te informeren over alle evenementen in Arnhem tijdens Koningsnacht en -dag.

Via deze website en app wordt niet alleen gecommuniceerd over evenementen in het centrum, maar ook over activiteiten die in de Arnhemse wijken plaatsvinden.

“Wij kregen vorig jaar veel vraag van onze achterban naar alle evenementen in Arnhem tijdens Koningsnacht en -dag. Dit was zo versnipperd dat wij hebben besloten om samen met RealMusic een oplossing te zoeken naar dit probleem.” aldus Maarten Venhovens van de online community Ik hou van Arnhem. Hierop hebben beide organisaties vandaag de Koningsdag app en de website www.koningsdagarnhem.nl gelanceerd.

Koningsdag App
“Wij hebben goed geluisterd naar de bezoekers. Ze vroegen om een overzichtelijke en actuele programmering, actuele vertrektijden van treinen en bussen, een overzichtelijke kaart met alle locaties en kunnen gebruikers hun favorieten optreden programmeren. Hierdoor worden bezoekers een half uur voor de optreden geïnformeerd via een bericht. Zo kunnen ze rustig naar een andere locatie gaan” aldus Ivo Kuipers van RealMusic. De app is ook offline te gebruiken op momenten dat het netwerk overbelast is.

Ook is er een mogelijkheid om te kunnen communiceren met de bezoekers die de app hebben gedownload. “Stel er zijn zakkenrollers of er is een ongeluk gebeurd in de stad, dan kunnen wij bezoekers snel informeren via een bericht. Dit is ook gratis ter beschikking gesteld aan de gemeente en de hulpdiensten”, aldus Ivo Kuipers.

Website koningsdagarnhem.nl
Om de Arnhemmers en bezoeker goed te informeren over deze twee dagen is er een overzichtelijke website gebouwd. Deze wordt aangevuld op het moment dat de informatie 100% zeker is. De informatie wordt aangevuld met extra informatie zodat bezoekers zich rustig en vooral goed kunnen oriënteren. Vanaf morgen starten wij met het informatie over locaties, artiesten, het weer en evenementen in de andere wijken.

Er is gekozen om alle informatie te doseren omdat er nogal veel evenementenlocaties zijn en er veel artiesten optreden. “Het is echt zoeken op de vele websites en sociale media kanalen naar alle evenementen in Arnhem. Hierdoor missen bezoekers en Arnhemmers veel mooie optredens. Daarom is gekozen om alle informatie die wij hebben gevonden te plaatsen op één overzichtelijke website.” aldus Maarten Venhovens.

Gratis WIFI
Veel bezoekers en Arnhemmers willen graag hun selfies en andere berichten plaatsen op hun sociale media tijdens Koningsnacht en -dag. Dit lukt vaak niet met hun eigen netwerk omdat deze vaak overbelast is door de drukte. Daarom is samenwerking gezocht met Breedband Arnhem. Die hebben op diverse plekken wifi zones gemaakt waar bezoekers gratis gebruik kunnen maken van internet.

Downloadlink Applestore:
https://itunes.apple.com/us/app/koningsdag-arnhem/id984544248?mt=8

Downloadlink Andriodstore:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.conceptos.timetable

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Alle Koningsdag-activiteiten in één app"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*