Amateurvoetbal in Arnhem: doelpuntenfestival in 4F

Een doelpuntenfestival bij de voetbalamateurs in de Arnhemse klasse 4F. VDZ deed het nog wel rustig aan tegen MASV, thuis op het Cranevelt werd het 2-1 voor de thuisclub. De zuidelijke derby tussen Arnhemse Boys en Sportclub Oranje eindigde op de Schuytgraaf in een duidelijke 4-0-zege voor de Boys. Eendracht fungeerde in Ede als schietschijf voor kampioenskandidaat Fortissimo, dat het bij een 6-1-stand pas genoeg vond. Ricky M√∂ller tekende voor de Arnhemse eretreffer. AZ2000 beleefde thuis op de Drielsedijk een zwarte middag tegen de nummer voorlaatst, ONA’53 uit Wageningen: de gasten wonnen met 1-7. Eldenia zal deze 28e maart het meeste plezier hebben gehad, de club uit Elden maakte thuis gehakt van degradatiekandidaat Edesche Boys: 8-1.

SML deed goede zaken in 3D. De ploeg won zelf met 0-3 bij WVV’34 in Hengevelde en zag koploper DVC’26 met 3-1 in Zevenaar verliezen van DCS. De Arnhemse ploeg is nu nog maar 1 punt verwijderd van de eerste plaats. FC Presikhaaf moest duur puntverlies incasseren in Nijmegen tegen Union: de thuisclub was met 4-1 veel te sterk.

Arnhemia had in 5D een goed weekend. De uitwedstrijd bij directe concurrent HC’03 werd in een spannende wedstrijd met 2-3 gewonnen. De titel lijkt de tricolores nauwelijks nog te kunnen ontgaan. In 5E was er weinig succes weggelegd voor de beide Arnhemse verenigingen. De Paasberg verloor in Beneden-Leeuwen met 2-1 van SDZ, Elsweide bleef met lege handen achter na het uitduel bij Roda’28: 2-0. ESCA deed in 6F wat het moest doen om de titelkansen in eigen hand te houden, het uitduel bij Voorst werd met 1-4 gewonnen met treffers van Ferhat Halici, Murat Senyer en Ahmet Can (2 keer).

Zaterdag
Op zaterdag won ESA in 3A de lastige uitwedstrijd met 1-3 in en tegen Lunteren. In 4B boekte Elsweide een knappe zege op de ongeslagen koploper SDS’55 uit Wekerom: dankzij een treffer van Rob Bouman wonnen de Arnhemmers mets het kleinst mogelijk verschil: 1-0. Sportclub Oranje kon het thuis niet bolwerken tegen Harskamp (0-4), Arnhemia speelde voor de zoveelste keer dit seizoen een kansloze wedstrijd. Dit weekend was Ede/Victoria met 3-1 te sterk. ESCA boekte in 4A een heldhaftige zege tegen Kesteren. De ploeg speelde de hele tweede helft met 10 man, stond met 1-0 achter, maar won met 2-1 dankzij treffers van Tim Houweling en Jeffrey Stoffels vanaf de stip. Klik op deze link voor een uitgebreid wedstrijdverslag.

(Met dank aan Jurrien Schouten (ESCA) voor de aanvullende informatie).

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Amateurvoetbal in Arnhem: doelpuntenfestival in 4F"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*