Arnhem en bevrijdingsdag

Facebook @listentoflow

Arnhem heeft alle jaren meer aandacht voor de Slag om Arnhem in september (dit jaar 75 jaar) dan bevrijdingsdag 5 mei. Toch is er sinds 2017 in het Sonsbeekpark het FLOW FREEDOM FESTIVAL neergestreken, een dance event georganiseerd door deejay/producer Franky Rizardo en zijn management.

Park Sonsbeek

‘Op zondag 5 Mei vieren we de vrijheid tijdens FLOW FREEDOM FESTIVAL. Het mooiste stadspark van Nederland, Park Sonsbeek, vormt het decor van dit gratis toegankelijke festival. Rondom Stadsvilla Sonsbeek zal een foodcourt voorzien in veel lekkere foodtrucks en op de Ronde Weide wordt een stage gehost door FLOW.’

Bekijk op Facebook het evenement en de line-up.

De organisatie komt verder met wat sympathieke tips: parkeren is NIET mogelijk (boetes €95,00!!) en onderaan de Steile Tuin is een fietsenstalling gefaciliteerd. En: de entree is gratis, maar Park Sonsbeek heeft een maximum qua aantal bezoekers. Als dit aantal is bereikt, wordt er niemand meer toegelaten.

Toch de stad uit

Ga jij toch liever naar één of meer van de Bevrijdingsfestivals in Zwolle en Wageningen? Kom met het openbaar vervoer! Met de speciale acties van Ervaar het OV reis je op 5 mei snel én voordelig naar Zwolle en Wageningen. Met de speciale acties van Ervaar het OV reis je niet alleen snel en makkelijk met de bus of trein, maar ook heel voordelig. Bovendien heb je geen last van files of volle parkeerplaatsen en is er geen discussie over wie de Bob is. Je moet je tickets wel even van tevoren bestellen en downloaden.

Het weer

En omdat weermannen van records houden en al deze info in de mailbox troffen: op 5 mei 1990 in De Bilt recordwarm met maar liefst 27,8 graden. In totaal werden 13,5 zonuren gemeten, goed voor een 5de plaats van zonnigste Bevrijdingsdagen. Dat het heel ander weer kan zijn bewijst 5 mei 1979. In De Bilt was het toen de koudste Bevrijdingsdag met slechts 7,2 graden. De editie van 1957 verliep kletsnat met maar liefst 14 mm regen.

Met maxima rond 11 graden maakt Bevrijdingsdag 2019 kans op een plek in de top-10 koudste Bevrijdingsdagen sinds 1945.

Reacties