Arnhem maakt sprong in Retail Gemeente Atlas

Arnhem staat dit jaar op de 30e plaats in de Retail Gemeente Atlas. Dat is nog altijd niet om over naar huis te schrijven, maar aanzienlijk beter dan de 44e plek waar Arnhem zichzelf in 2015 terugvond.

In de Retail Gemeente Atlas worden de 60 grootste binnensteden in Nederland beoordeeld op winkelaanbod, bereikbaarheid, sfeer en beleving en horeca.

De top 3 van de ranglijst met beste binnensteden wordt net als afgelopen jaar gevormd door Maastricht, Den Bosch en Haarlem.

De sprong op de ranglijst is goed nieuws voor het Platform Binnenstad Arnhem (PBA) dat afgelopen jaar werd opgericht. Een van de belangrijkste ambities van het platform is om Arnhem terug te brengen in de top 10 met beste binnensteden.

De weg terug
Ondanks een regen aan faillissementen afgelopen jaar, lijkt de binnenstad de weg terug omhoog gevonden te hebben. Hoewel het aantal leegstaande winkelpanden in het centrum nog altijd hoog is, is er reden voor voorzichtig optimisme.

Vrijwel direct na het faillissement van V&D nam Topshelf haar intrek in het pand aan het Velperplein. Binnenkort opent de ANWB op het Johnny van Doornplein haar tweede winkel en opent modeketen Superdry binnenkort een winkel in de Ketelstraat.

Toch zullen de tijden van weleer niet snel meer terugkomen. Het Platform Binnenstad Arnhem pleit daarom bij de gemeente Arnhem voor een compactere binnenstad, waarin enkele straten in de binnenstad weer worden opengesteld voor autoverkeer.

Ook roepen de binnenstadondernemers op tot een vast, laag parkeertarief. Als het aan de binnenstadsondernemers ligt, kost parkeren tussen negen uur ’s ochtends en elf uur ’s avonds voortaan 1,50 euro per uur.

Foto: vvvarnhemnijmegen.nl.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem maakt sprong in Retail Gemeente Atlas"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*