Arnhem van Slag – Eusebius Experience

De Eusebiuskerk is weer open! Met een nieuwe ingang aan de zijkant van de kerkzaal waar je voor €2,50 naar binnen kan, is de kerk aan een nieuw leven begonnen. Nog niet alles is af, maar van grote delen in de kerkzaal is het parket verwijderd en loop je weer langs en over eeuwenoude graven in de kerk. De kerk maakt zich op voor de 75e herdenking van de Slag om Arnhem met allerlei extra activiteiten.

Eusebius Experience

Met verhalen over wat de kerk heeft gezien en meegemaakt, spectaculair uitzicht vanuit de glazen balkons, exposities en spraakmakende events in het teken van de Slag om Arnhem: met een nieuwe experience in de toren wordt de verwoesting en wederopbouw tijdens en na WOII inzichtelijk en voelbaar. Een combinatieticket Lift & Balkons en Kerkzaal kost dan €9,00.

Arnhem van slag

Graag lichten wij een indringende tentoonstelling er uit (foto) die beneden tot en met oktober te bezichtigen is:

Al in het voorjaar van dit jaar hebben ruim 400 leerlingen uit het basis- en het voortgezet onderwijs meegedaan aan het project ‘Arnhem van Slag’. Zij hebben gesproken met 32 verschillende ooggetuigen die kind waren tijdens de Slag om Arnhem. Al hun opgedane indrukken en kennis hebben zij verwerkt tot gedichten en beeldend werk. De indrukwekkende en ontroerende resultaten van dit project zijn tot en met eind oktober 2019 te zien in de Eusebiuskerk.

Bekijk de verhalen van de kinderen van toen over de Slag om Arnhem en de evacuatie, verbeeld door kinderen van nu. Kom kijken, boeiend en ontroerend voor alle leeftijden. Voor €2,50 kan je én de vernieuwde kerkzaal zien, én de tentoonstelling: de kerk is dagelijks open.

Dit is een project van HARTenHAVE cultuureducatie, i.s.m. ‘Prodesse Conamur’ en mogelijk gemaakt dankzij de bijzondere medewerking van vele oorlogsgetuigen.

Reacties