Spraakmakende documentaire: EVACUÉ

Omroep Gelderland zendt in september bijzondere documentaires uit. Op 24 september wordt de documentaire EVACUÉ uitgezonden over de gedwongen evacuatie van Arnhem, precies 75 jaar na Operatie Market Garden.  

EVACUÉ met Introdans en Toneelgroep Oostpool

September 1944: de hele stad Arnhem verandert in een spookstad als de bevolking het bevel krijgt om te evacueren. Zo ook Marianne Sorgedrager (83), die als 7-jarig meisje halsoverkop uit Arnhem moet vluchten, op weg naar het onbekende. Stel je voor dat je als jongere nu zou moeten evacueren en alles achter je moet laten, wat zou je dan doen?

Om zich in die situatie in te kunnen leven gaan twee bevlogen acteurs uit de cast, Joeke Groot (14) en Elza Rous (18), de confrontatie aan met het verleden, 75 jaar na de mislukte Operatie Market Garden. Ze ontmoeten Marianne en gaan naar het huis waar zij als kind moest evacueren, met alle gevolgen van dien. Na deze emotionele ervaring kijkt Marianne met spanning uit naar de voorstelling waar Joeke en Elza zich met hart en ziel in hun rol storten.

Kijk op 24 september om 17.20 uur,  TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

Heb je de documentaire gemist? Geen probleem! Terugkijken is mogelijk via Uitzending Gemist.

Reacties