Arnhem zet alles in het werk voor deelname pilot sociale bijstand

Wethouder Van Burgsteden bij de opening van Decathlon

Op 1 oktober benadrukte staatssecretaris Jetta Klijnsma in Arnhem tijdens de bijeenkomst ‘Inclusieve arbeidsmarkt’ dat Arnhem haast moet maken met een aanvraag om te participeren in de pilot ‘Sociale Bijstand’.

Bij deelname aan die pilot wordt het mogelijk om mensen in de bijstand te laten werken zonder dat dat gekort wordt op de uitkering. De Arnhemse gemeenteraad heeft een initiatiefvoorstel tot deelname aangenomen die de PvdA-fractie samen met andere partijen had ingediend en dat is gericht op arbeidsparticipatie van maximaal 300 inwoners.

Klijnsma zei op 1 oktober dat ze vanuit de gemeente Arnhem echter nog geen aanvraag had ontvangen. Ria de Vries van de PvdA-fractie heeft hierover maandagavond mondelinge vragen gesteld aan wethouder Ine van Burgsteden (CDA).

Zij antwoordde dat namens de gemeente Arnhem al op 8 maart een aanvraag was ingediend. Het ministerie had daarop laten weten dat Arnhem hiermee te vroeg was. De AMvB die de pilot mogelijk maakt is volgens wethouder Van Burgsteden pas op 13 september in werking getreden.

Naar aanleiding van de bijeenkomst op 1 oktober heeft de gemeente Arnhem op 3 oktober opnieuw een aanvraag ingediend om mee te kunnen doen aan de pilot.

“Wij zetten alles in het werk om mee te kunnen doen”, aldus Van Burgsteden op de Politieke Maandag. Leendert Combee (VVD) bracht daar tegenin dat Arnhem niet voldoet aan het stellen van de taaleis en de verplichte tegenprestatie om aan de voorwaarden van deelname aan de pilot te kunnen voldoen. Het antwoord van wethouder Van Burgsteden was kort en krachtig: “Wij voldoen aan de wet.”.

Ria de Vries (PvdA) liet weten dat zij de voortgang nauwlettend zal blijven volgen.

Gerelateerde artikelen:

https://www.arnhem-direct.nl/berichten/bijeenkomst-inclusieve-arbeidsmarkt-met-jetta-klijnsma/

https://www.arnhem-direct.nl/berichten/groenlinks-snel-aan-de-slag-met-experiment-sociale-bijstand/

Foto: Harry Gerritsen

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem zet alles in het werk voor deelname pilot sociale bijstand"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*