Arnhem breit een eind aan de sjaal voor het Aardvarken

{

Honderden Arnhemse breiwilligers breiden de afgelopen weken aan de sjaal voor het Aardvarken. Met het breien van de sjaal wordt aandacht gevraagd om energie te besparen. Deze week breit Arnhem een eind aan het project: vrijdag 19 februari wordt de meterslange sjaal onthuld.

Slim Opgewekt, initiatiefnemer van deze actie, is overweldigd door de respons. “Geweldig dat zo veel Arnhemmers dit project omarmen. De breisessies wakkeren het gesprek over duurzaamheid aan. Dankzij deze bewustwording werken we samen aan de energiedoelen van Arnhem”, aldus Hilde van Dijk van Slim Opgewekt!

Op dit moment haken breiwilligers bij Molenplaats Sonsbeek alle breistukken aan elkaar. Het ziet er veelbelovend uit! Aanstaande vrijdag om 14:00 uur leggen alle breiwilligers gezamenlijk de meterslange sjaal om het Aardvarken. Wethouder Duurzaamheid Anja Haga heeft de eer om de lengte van de sjaal bekend te maken.

Ook voor de kleintjes
Niet alleen het reuze aardvarken krijgt een sjaal. Zes Arnhemse basisscholen vingerbreien namelijk een sjaal voor het pasgeboren aardvarkentje in Burgers’ Zoo. Odette Westmijze van Lea Das Bergschool: “De verwarming ging uit op Warme Truiendag. Met extra dikke truien aan breidden de leerlingen met hergebruikte wol flink wat meters bij elkaar. Het resultaat is trotse kinderen die aan een duurzame toekomst denken!”

Duurzame eindbestemming
Ook over de toekomst van de reuze sjaal is nagedacht. Elk breipunt krijgt een stukje van de sjaal als herinnering aan de actie. Van de overgebleven sjaal ontwikkelt Kringloopketen 2Switch samen met modestudenten van Artez nieuw kledingstukken. Deze nieuwe creaties worden aan een goed doel geschonken. Ook zorgt 2Switch dat alle gedoneerde wol en breipennen opnieuw worden gebruikt in wijkprojecten.

Arnhemse samenwerking
Op Warme Truiendag gaf wethouder Duurzaamheid Anja Haga het startschot van deze brei-actie. Het initiatief van Slim Opgewekt werd door een groot aantal bedrijven en Arnhemmers ondersteund. Zo werd er gebreid bij basisscholen De Wijzer, De Lea Das bergschool, Het Arnhemse Montessori, Jan Ligthartschool, De Pieter Brueghelschool en De Boomhut, de stadsboerderijen Presikhaaf en Korenmaat, in vele huiskamers, breiwinkels Draadjes Enzo en Steekje Los, de bibliotheken in Rozet en Kronenburg, het Pakhuis, Molenplaats Sonsbeek, 2Switch, Burgers’ Zoo, SWOA De Weldam, MFC De Symfonie, Kansenfabriek en de Stationshuiskamer op Arnhem Centraal. De breioma’s van het Nederlands Openluchtmuseum begeleidden de breisessies.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem breit een eind aan de sjaal voor het Aardvarken"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*